fredag, december 31, 2010

2010 i backspegeln

Januari var min sista månad som AT-läkare och jag tog faktiskt alla chanser att vara ledig, så min allra sista AT-dag hade jag semester. I januari planerade vi också en hel del inför den stora begivenheten i februari. Januari är en löjligt kall månad med runt -25 grader dagligdags, men bästa pÄgget startar varje dag trots att hon stått ute i vinterkylan utan motorvärmare. Jag är mycket stolt över henne (men inte lika stolt över det faktum att jag ofta körde hem med ganska dålig sikt genom framrutan). Annars var det rätt jobbigt att behöva ta bilen varje dag till jobbet. Om jag tog några foton i januari försvann de i min temporära hårddiskkrasch i början av maj...

I februari gifte vi oss i Helena Elisabeth-kyrkan i närvaro av den närmaste familjen och vännerna K och M. Från såväl min som Magnes familj dök alla inbjudna upp och vi åt god mat från Evy's i en kvarterslokal på Ålidhem. Jag såg fick håret fixat på BlaBlaBla (och såg löjligt trött och blek ut):
Photobucket
Jag får ut min läkarlegitimation (efter att först ha skickat in alla papper utan underskrift... Ehrm) - inte för att någon velat se den, men i alla fall. I februari börjar jag också jobba på Kardiologen och trivs från första stund som fisken i vattnet (även om vi var aningen underbemannade). Det känns direkt att jag hade hamnat rätt. 

Jag tyckte också att -25 var en perfekt temperatur att handla sommarkläder och dito skor i, så jag shoppade linnen och sandaler.

I mars funderade jag lite över hur man överraskar nya kollegor och om jag inte borde starta upp en sjukhusorkester (det senare funderar jag fortfarande på). Annars tillbringade jag en hel del tid på akuten och trivdes bra även där. Nu funderar jag på om det verkligen är lämpligt att börja meningen med i mars (om ni inte förstår varför det skulle vara dumt så kommer jag inte att berätta). Både jag och M passar på att fylla år, men firar inte det på något särskilt sätt (det räckte på något sätt med firandet i februari). Studentorkestern Snösvänget fyllde 20 och firar det med en fantastisk jubileumsshow där vi i publiken får lära oss mer om historien. Och fick se nummer 40 med ombytta roller. Till allas (men kanske framförallt min) glädje.


April var en månad som i stort sett bara bestod av jobb, jobb och jobb - tre veckor på akuten gör att jag inte tar ett enda foto! (Eller för all del, gjorde något annat heller :). Jag sökte och fick en ST-tjänst på Kardiologen, och därmed bestämmer vi oss också för att stanna i Umeå. Detta firades med en grillkorvstallrik på restaurang Torget.

I maj är det fortfarande en hel del snö, men plötsligt blir det 25 grader varmt och man får chansen att flasha sin bleka lekamen i sommarkläderna. För att tydliggöra de tvära kasten i väder så tvingar jag ut M för att fota mig stående i en snöhög. Grannarna skrattar nog fortfarande glatt.
Photobucket

Juni innebär ytterligare grön-orange glädje, för då är det Tysklandsturné. För att verkligen leva upp till gamla Svängska traditioner går jag först på en hejdundrande fest med Akutenpersonalen, innan jag åker iväg. Minttu är inte gott, men sov gott på bussen gjorde jag. Fortfarande undrar jag vad dem jag mötte egentligen tänkte om mig när jag traskade genom sjukhuskulvertarna uppklädd till tänderna!
Photobucket

Sommaren 2010 är underbart varm och solig, men jag jobbar såväl juni som juli, och det gör även M som fått det sista underläkarvikariatet på medicinkliniken. Vi passar dock på att kvällsbada i Nydalasjön (tillsammans med resten av Umeå), äta god middag på stan, slappa i solen (ja, det var väl mest jag i och för sig), eller varför inte sticka i solen (ingen bra idé, min hållning gjorde inga underverk för solbrännan precis - men sjalen blev i och för sig klar). Jag firar Evelinas födelsedag och uppvaktar henne med ovan nämnda sjal.
Citron

Är man inte ledig får man helt enkelt passa på att fota där man är, t.ex. på väg till en nattjour:
Photobucket

I augusti reser jag först hem till Timrå en vecka, där jag framförallt fikade med nära och kära. Sedan åkte vi till Cefalú på Sicilien, en resa jag berättat om lite mer utförligt här och här. Sammanfattningsvis var det god mat, gott vin, varmt och solig, många italienare och trånga gränder.
Photobucket
Photobucket
Resten av semestern gick vi hemma och skrotade, det var skönt det med.

September rivstartade (på sedvanligt sätt) med jobb för mig och sista terminen för M. Annars var det en stillsam månad där allt gick sin gilla gång. Jag gick en kurs i ekokardiografi och tyckte det var himla lärorikt och dessutom väldigt skojigt att träffa blivande kardiologen från hela Sverige. Jag börjar spela tvärflöjt i Hemvärnets musikkår Umeå och tycker det är löjligt svårt att läsa och spela rytmer utan punkteringar, sextondelar och triofeeling. Jag lyckas (en andra gång) tappa bort bilderna från månaden. 

I oktober åker M på stundentorkesterfestival medan jag är hemma och känner mig gammal (och sur ;). Fast egentligen är det rätt skönt. Det är en rosa månad, på pyssel.net har vi auktioner till förmån för Rosa bandet och jag ropar in en massa vackra papper (och dekorationer). Dessutom köper jag nya (och pinsamt dyra) vinterkläder (men som jag har haft god nytta av sedan november) - som är alldeles lagom i storlek, för en gångs skull. Jag fotar hösten som den ser ut längs med min promenadväg till och från jobbet.
Photobucket

Chicago besöker jag i november med jobbet. Det är fantastiskt att få uppleva USA även om tiden där är väl kort (och späckad med föreläsningar). Den resan kan man läsa mer om här. Annars börjar jag pyssla julkort och förbereda för vår första jul i Umeå.
Photobucket
I mitten av november faller också årets första snö (precis som den brukar göra), men skillnaden i år är att den inte smälter bort igen. Frostigt och kallt är det dessutom och jag får inviga mina nya vinterkläder tidigt.
Photobucket

December är mest ett enda långt mörker, eller jag är åtminstone väldigt trött och det är mörkt ute. Jag pysslar fler julkort och fortsätter med julplaneringen. Jag har en vecka ledigt (som fylls av tentaplugg och föreläsningsföberedelser) och två julkonserter med hemvärnsorkestern (det låter bättre än förväntat). Tillsammans med H, T, M och M så kokar vi traditionsenligt polkagrisar en kväll i december (och föreställer oss att detta kommer vi också att göra när vi är överläkare).
Photobucket

Jag får äntligen ha en gran och sätter upp mina nyinköpta girlanger. Så då blev det jul, även om jag spenderar en stor del av julafton på akuten (i jobbet, tack och lov). Nu är det snart ett nytt år, undrar om det blir lika händelserikt som 2010?
Photobucket

Hösten kantades också att "farväl-middagar", då två goda vänner flyttade till annan ort. Tråkigt tyckte vi som blev kvar.

Här hittar man årssammanfattningar för 2009 och 2008.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar