fredag, augusti 27, 2010

Semester, del I

Första semesterveckan spenderades hos myrföräldrarna i Timrå.

Måndag: Jag lyxade till det med sovmorgon innan jag lastade bilen och körde iväg med riktning mot Timrå. I Örnsköldsvik stannade jag och fikade/åt lunch: god toast med parmaskinka, mozzarella och ruccola och till det en cappuccino. Det var en enorm mängd husvagnar ute och åkte, jag tror aldrig jag gjort så många omkörningar på vägsträckan Umeå-Timrå förut (vilket väl också säger en del om lastbilarnas hastighet). Bortsett från husvagnarna så var det i princip ingen trafik alls. Solen sken större delen av vägen och jag konstaterade att (p)Äggets AC inte är riktigt tillräcklig då.

Tisdag: jag fikade hos en barndomskompis och hennes lilla dotter. Det var roligt att ses och uppdatera varandra på vad som händer i livet. På kvällen tittade den äldre myrbrodern förbi tillsammans med sambo och min brorsonsson (!).

Onsdag: den stora besöks-/besökardagen. På morgonen kom myrmammans bästa väninna förbi, sedan åkte vi till den äldre myrbrodern med sambo för fika. Där träffade vi äldste brorsonen med tillhörande son (igen). Vi fikade gott och därefter åkte vi hemåt för att vara redo för middagsgästerna från Göteborg. Vi åt - som vanligt - gott och när vi precis svalt det sista så tittade den yngre (men ändå äldre ;) myrbrodern in med sambo och dotter. När jag gick ut från köket hörde jag "varför dricker hon inget kaffe, har hon ont i magen?". Ytterligare en snabb fika hanns med innan jag åkte vidare till Sara, Hugo, Edvin och Rasmus. Där blev det mer gott fika och som omväxling lite te (i stället för allt kaffe jag satt i mig under dagen ;).

Torsdag: var myrpappan iväg och fiskade med en god vän. Myrmamman och myran tog bilen till goda vänners stuga där vi tillbringade hela dagen i solen med gott fika och i mycket trevligt sällskap (jag tror vi drog vinstlotten ;). Kvällen spenderades hemma framför tv:n, i lugn och ro.

Fredag: jag läste ut de sista Hemmets Journalerna som mamma sparat åt sin väninnan (men eftersom hon inte hämtat dem passade jag på ;). På kvällen fick vi gäster igen, samma Göteborgs-par som på tisdagen. Jag hämtade M vid bussen, som han kastat sig på direkt efter jobbet.

Lördag: så åkte vi alla in till stan en sväng. Där beundrade vi (jag) som alltid de fina drakarna och shoppade lite (bland annat den där klockan, ni vet).

Söndag: vi packade ihop våra saker igen (det gick lite fortare för M än för mig, konstigt nog :), därefter styrde vi bilen söderut för ett besök på Ikea och Iittalas outlet. På Ikea handlade vi hyllor att fästa på skrivborden, och lite allt möjligt annat. Som tur var hade vi presentkort, så det blev inte så dyr utträdesavgift som det brukar vara ;) Iittalas outlet blev desto dyrare (fast jämförelsevis billigare), nya vinglas, tallrikar och en te-kanna från Höganäs (2:a sorteringen, inte för att vi lyckades se någon skillnad). Sedan körde vi hem till Umeå.

1 kommentar:

  1. Tack för dina kommentare, jag skäms att jag är så slö på kommentera, jag vet ju själv hur kul det är när jag ser att nån har läst, annars kanske man bara sitter o gaggar för sig själv ;)

    Du undrade om Claes, det är ett stort navelbråck han opererat, det syntes alltså utanpå kläderna till och med ... magen var typ toppig mitt på. Så nu är han mycket smalare, men har rätt ont än till och från.

    SvaraRadera