fredag, januari 01, 2010

2009 i backspegeln

I januari hade jag min sista forskningsmånad under AT:n. Jag meddelade chefen och alla andra (fast i omvänd ordning) att jag inte skulle fortsätta på geriatriken, där jag tillbringat så mycket (arbets)tid. Det svider fortfarande i hjärtat av saknad efter mina kollegor där (tack och lov jobbar jag fortfarande med H). I januari började jag också matblogga våra veckomatsedlar

I februari började jag jobba som akutläkare (ytterligare en placering under AT:n) och jag trodde det skulle passa mig som hand i handsken, men det gjorde det inte. Tvärt om. Inte blev det bättre av att hela placeringen var nattjänstgöring (vilket jag annars gillar, men inte så länge i taget, tydligen). Intresset och orken för något annat under de här månaderna var således minimal.

Mars är såväl min som M:s födelsedagsmånad, och det firade vi med en liten fest för våra vänner. Annars var mars en lugn och stillsam månad, där M också hann med någn veckas utplacering.

April inleddes med AT-stämma, vilkt var en fantastisk tillställning där jag hade varit på lärorika föreläsningar och workshops, träffat min tremänning (det hade väl egentligen ingenting med AT-stämman att göra), ätit god mat och umgåtts med många trevliga kollegor (och ibland pysslare ;) från hela Sverige. AT-stämman blev en knuff vidare i tillvaron där jag fick chans att diskutera med andra. I april firades också påsken (den var tidig i år!), i all stillhet med god mat här hemma. M:s mamma och systrar hälsade på runt påsk, och vi gjorde stan samt var till Paradisbadet i Ö-vik, spelade massor av tv-spel och begrundade det faktum att jag har väldigt många Kalle Ankas pocketar. I mars köpte jag några efterlängtade saker till lägenheten, ett nytt duschdraperi och en godisskål :D. S fyllde år och uppvaktades.

Maj innebar (på sedvanligt sätt) StudentOrkesterFestival, denna gång i Linköping (lika kallt och roligt som vanligt var det). Jag började min psykiatriplacering och trivdes som fisken i vattnet. Pyssel.net hade cybercrop där jag deltog med entusiasm, men utan vinster och Wih och Pearlized ordnade en fantastiskt väl genomförd irl-pysselträff. Jag spillde ut en kopp kaffe över jobbets trådlösa tangentbord på morgonronden, och lärde mig då att det inte är något bra sätt att förstöra ett tangentbord på för det fungerade bra ändå.

I Juni var planen att åka till Tyskland med Snösvänget, men pga för få/för många anmälda (antalet passade inte till busstorlekarna) så blev resan inställd, så jag jobbade vidare, nu placerad på Mobila teamet. M började på sitt sommarjobb, det gamla vanliga stället Prästsjögården. I juni slutar jag i Snösvänget som ordinarie och övergår till att vara Gamling.

Ingen semester för mig i Juli, vilket jag inte heller ville ha. Jag jobbade oförtrutet (nåja) vidare, och M likaså. Jag bytter arbetsplats igen, denna gång till äldrepsykiatrin vilket fungerade bra. I början av juli blev det tokvarmt i en vecka, sedan återkom regnet och jag längtade till semestern...

I Augusti hade vi semester, och vad vi gjorde då kan ni läsa om här. Jag på:ade också om Pysselhäxornas första officiella möte.

September innebar en ny arbetsplats, denna gång en fem månader lång placering på Tegs vårdcentral. Trevliga människor men inte min grej. Jag fick också besked om att jag var välkommen till Kardiologen efter avslutad AT! Vi köpte en ny bärbar dator, en mac (länge efterlngtad av mig). Jag skapade KAOS-kort och skickade, Sverige i övrigt oroade sig för kaos i form av svininfluensan. Jag skrev ett (en?) CV, efter det att jag redan fått jobb :D. Jag går på en ny välorganiserad pysselträff anordnad av Wih och Pearlized.

I Oktober så har vi spelkväll här hemma, men M är inte med eftersom han är utplacerad hela månaden... Vi spelar WoW som tidigare och skaffar oss en horde-karaktär, men det är inte min grej egentligen. (Ja, horde alltså, WoW är min grej). Jag ondgör mig över gratistidningar (och peppar, peppar, det var länge sedan vi fick någon) och M klipper topparna på mitt hår. Bilen besiktigas och vi undrar var positionsljusen sitter, men pÄgget gick i vart fall igenom besiktningen. Jag håller i några spexorkesterrep, och tycker att min flöjt är vansinnigt svårspelad.

I November upptäcker jag att toppskruven på tvärflöjten är utskruvad 3 mm eller så, så den skruvas tillbaks och flöjten blir som ny lagom till mitt 9:nde spex Dracula. November går överhuvudutaget i spexandets tecken och vi repar järnet. Jag åker på pysselträff i Ö-vik anordnad av HighCoastScrap, en mycket rolig och välordnad sådan. I november längtar jag efter hyacinter och amaryllisar och startar julkortstillverkningen.

December kommer med mycket snö och kyla (inte bara i Umeå utan faktiskt i hela Sverige) - skoj tycker myran! Det bakas lussekatter, men några pepparkakor blir det inte. Mer julpynt än någonsin kommer fram. Julen firar vi på var sitt håll, och jag hinner med ett Ikea-besök innan jag återvänder till Umeå för att jobba. Nyårsafton firar vi själva med god mat och dryck i lägenheten.

2009 kan sammanfattas med att det var det år där jag till sist sa upp studentlivet (med en hel del saknad) och valde om inför framtiden. Än vet jag inte om de val jag gjort är rätt, men jag ser framemot det nya året!

4 kommentarer:

 1. Oj, så intensivt...! Jag kan inte låta bli att tänka att det verkar ganska skoj att ha en sån "snabbgenomgång" av ett år med sig in i nästa. Fast jag skulle inte kunna göra en sån ur mitt virriga minne, den saken är klar... Jag får börja föra anteckningar, helt enkelt!

  Jag hoppas också att du blir nöjd med ditt val, och eftersom jag vet att du är en klok och förnuftig myra, så är jag inte speciellt orolig...! Och det ÄR kluvet att lämna studentlivet - särskilt de delar som man inte återvänder till ens om man faktiskt blir student på nytt... *saknar Wexiö-späxet*

  SvaraRadera
 2. Kul att lära känna dig. Om yrkesvalet inte är helt spikat vill jag påminna om att neuropediatriker inte heller går av för hackor :-)

  SvaraRadera
 3. Kul genomgång! Ja at-stämman var verklgen kul! Nästa gång du är i storstan måste du maila mig innan! Du kanske Tom kan bo hos mig om vi tajmar! Vore skoj . :)

  SvaraRadera
 4. Hoppas att du hittar rätt snart i jobbdjungeln. Det är inte alltid lätt att veta var man hör hemma.

  SvaraRadera