tisdag, januari 29, 2008

Tjejsnack v. 4 - Favoritprogram

Hur mycket tittar du på TV?
Aktivt tittande = väldigt lite. Slötittande (tv:n på i bakgrunden) = mycket.

Vilken kategori av TV-program föredrar du att titta på?
Lättsam underhållning. Vardagen och verkligheten lever jag i ;)

Finns det något du följer du slaviskt?
Nej, men jag ser gärna CSI, På spåret och Så ska det låta.

När och varför stänger du av TV´n?

Om jag inte vill se, förstås.

Skulle du kunna leva utan TV, varför/varför inte?

Jadå, det tror jag nog. Lite tråkigt skulle det allt vara!

Tjejsnack v. 3 - Din födelsedag

När fyller du år?
I mars. En bra månad, rekommenderas ;)

Hur gammal kommer du att bli nästa gång du fyller år?
27 - och eftersom jag av någon anledning trott hela året att det är min ålder så är det ju mest en fördel att bli så gammal! =)

Hur brukar du fira din födelsedag?
Mycket lite. God middag, förhoppningsvis någon present från sambon *blink, blink*

Önskar du dig något speciellt i födelsedagspresent?
Nej.

Kommer du ihåg något som du fick på din förra födelsedag?
Biopresentkort.

Tjejsnack v. 2- Senaste...

...filmen du såg, var den bra?
Japp. "Alien vs. Predator 2" är precis en film i min smak *ler brett* Senaste filmen hemma var "This is England", som var bra - rekommenderas, men inte riktigt så bra som ryktet sa.

...person du pratade med, om vad?
Öh, jag pratar mest hela dagarna ;) i jobbet. Senaste personen var nog en läkarstudent som hade lite frågor.

...inköpet?
Lunch igår.

...kyssen? Berätta lite?
Sambon när vi sa hej då i morse.

...gången du grät, av vilken anledning?
I förra veckan. Dels över människor jag saknar men mest av ren trötthet.

Tjejsnack v. 1 - Har du någonsin...

...dejtat en av dina bästa kompisar? Berätta lite, hur gick det?
Nej.

...blivit arresterad? Berätta lite?

Nej. (det här verkar ju bli en spännande omgång...=)

...sagt att du älskar någon utan att mena det? Berätta lite!
Ja, loooong time ago, när jag var ung och dum helt enkelt ;)

...haft ett one night stand? Berätta lite?Nix.

...busringt till någon, vem och varför?
Nej, som före detta -näst-intill-telefonfobiker- har det aldrig varit något jag ägnat mig åt!

söndag, januari 27, 2008

Idag kände jag för lite

färg och kombinerade detta med att göra ett par kort till lika många födelsedagsbarn:


Färgen på papperet under det mönstrade papperet är metalliskt turkos och glittrar - vilket så klart reflekterade blixten =/. Personen som ska ha kortet fyller 60 i veckan, och är en kvinna som gillar färg. Det här kortet har jag liftat av DrNina - jag hoppas att jag kan göra hennes härliga orginal rättvisa! Sedan fotot togs har bokstäverna fått ett lager 3d-lack.

Sedan ett kort till min far som också har födelsedag i veckan:

Även han gillar färg, men det här kortet känns ändå litet lugnare.


Till en tjej på ett forum där jag "hänger".

Till sist en LO från nyårsafton, nästan alla ansikten är blurrade - de som inte är det har ni sett här förut ;)


Jag gjorde kortet svartvitt för att få någon slags enhetlighet - fast å andra sidan var i i huvudsak klädda i de färgerna ändå =)

söndag, januari 20, 2008

Billiga nyinköp

Efter min examen (2006) så fick jag flera presentkort på Duka, men eftersom jag då bodde i en 1:a på 40 kvm, så blev de aldrig använda. Nu när jag disputerade fick jag ännu fler presentkort på Duka (*suckar lite*), och till sist har vi också hittat något att köpa för dem. Det blev fyra Madsen-stolar:


Vi köpte också sänghyllor (egentligen är de inte alls sänghyllor, men jag har bestämt mig för att de kommer att bli perfekta som det - och därför sökt högt och lågt efter dem. Jag blev väldigt glad när jag fann dem på Duka):

Det roligaste var att när allt var betalt - med enbart presentkort - så fick vi 8 kronor tillbaka i växel! =) Såna inköp gillar jag.

Nu saknas bara en vettig säng!

Alla bilder från www.duka.se.

torsdag, januari 17, 2008

It's all coming back to me now...

...eller, plötsligt dyker en massa gamla bekanta upp och blir på något sätt nya bekanta. Människor jag umgåtts med tidigare i Umeå, jobbat med, pluggat med - och plötsligt är de alla tillbaka igen. Inte på samma sätt, det kan det ju aldrig bli, men på nya - och (förhoppningsvis) lika bra sätt. Märkligt - cirklarna rubbas tillbaka till sitt utgångsläge på något sätt.

tisdag, januari 15, 2008

Kort projektrapport

1. Jag lever. (Ifall någon tycker att jag uppdaterar för sällan ;)

2. Klänningen jag pratade om att jag skulle sticka tidigt i höstas är faktiskt klar, ska bara sy ihop den (ikväll är det tänkt). Den har legat färdig sedan annandag jul... Så småningom ska det nog dyka upp ett foto.

3. I helgen virkade jag en sjal - i det här underbara garnet (nummer 1)! Jag blev riktigt nöjd, enda smolket i bägaren är att garnet inte var 100% ull, vilket jag föredrar att det är.

4. Nästa projekt är ett par vantar i härligt grön alpacka - att matcha sjalen med.

söndag, januari 13, 2008

Fler layoutern från Japan

Ett par LO:er till från Japan har det hunnit bli. Först en med "Näktergalens golv", ett golv som, när man går på det, knirrar och knarrar som en näktergal. Detta användes "på shoguns tid" för att förhindra att fiender smög sig in i palatset och gjorde historien kort med shogunen. Fotona på LO:en är urdåliga, man fick inte fota inne i palatset och det som gjorde ljudet var c:a 60 cm upp från marken, under en "bro"/"ramp". Jag misstänker starkt att vår guide tänkte "dessa märkliga turister", när hon såg mig fota.
Över näktergalens golv

Såväl shoguns palats, som den gyllene paviljongen som är med på nästa LO finns i Kyoto, en gammal traditonell japansk stad, c:a 45 minuters tågresa från Osaka. Underbart vackert palats, helt täckt i guld! (För övrigt betyder den japanska texten till höger just "den gyllen paviljongen", den fanns på turistsidan så jag skar ut den med CR:en).
Den gyllene paviljongen

lördag, januari 12, 2008

Kolonilottstankar

Vi har ju en liten bok där vi skriver ner alla idéer och tankar om kolonilotten. Där hade vi också (förutseende nog) skrivit ned våra planer inför sommaren, vad vi ska odla och vart på lotten. Ikväll beställde vi fröer (från Fröshopen).

Tomat, "Balkonzauber", att odla på balkongen. Det gick bra ifjol, så om vi bara förodlar dem lite tidigare (och kanske får en soligare sommar) så tror jag vi får en bra skörd i år.
Rödbeta, Detroit 2 - egentligen mest för att det är roligt, vi använder inte så mycket rödbetor, men man kan ju alltid börja =)
Morot, höst/vinter, Autumn King 2 - de vi odlade i somras hann aldrig få någon fart, nu testar vi en ny sort (men har även kvar av fjolårets).
Spenat, Nores - gott och lättodlat (tror vi). Alla våra salladssorter i fjol växte som ogräs - trots en riktigt dålig sommar!
Dill, kron - dill är gott, jag fryser gärna in och har under hela vintern. Dessutom har vi en pallkrage att odla i, så den inte sprider sig överallt.
Persilja, mosskrusig - se ovan. Persilja är en av mina absoluta favoritörter. Jag byter gärna ut dill mot persilja i olika recept. (Kan med fördel blandas i din morotsstuvning *slurp*).
Senapskål, Rucola - det är smidigt att vara självförsörjande på grönsaker.
Sockerärtor - gott att äta som det är. Kan ju förvällas om det blir mycket av dem och frysas in, nu då vi har en stor frys.
Brytböna - lite onödigt med tanke på sockerärtorna, vi får väl se om vi planterar dem också.
Brysselkål, Masterline F1 - Brysselkål är ju så gott, kokta med lite smör. Hoppas vi får mycket! Dessutom har de ett läckert växtsätt.
Chili - har vi kvar sedan ifjol, det blir nog ett nytt balkongodlingsförsök, det förra gick ju sådär. =/ Nåja, förodla lite tidigare, så ska nog det också gå bra.

Sedan blir det också jordgubbar - i år ska vi nog köpa markduk, så vi slipper rensa så mycket ogräs mellan raderna. Dessutom ska vi odla upp en mycket större del av vår lott, nu när vi har den ända från början + att vi har en frys där det vi odlar kan frysas in.

Krukväxter

eller "jag gör allt fel" när det kommer till inomhusväxter. Hur som helst, idag var det dags för årets (eller, egentligen fjolårets) omplantering som skjutits upp de senaste sex månaderna. Men, eftersom mitt valspråk är "bättre plantera om i *valfri månad*, än att inte plantera om alls", så var idag precis i rätt tid. Först en sväng till stan, ett par nya krukor och tre miniväxter till mina Cultkrukor (för de som varit i den förra lägenheten - de som stod på köksbordet, där växterna hotade ta över hela köket). Det tog sin tid att få allt klart, men bra blev det. Förhoppningsvis överlever växterna också. Jag är ganska hårdhänt - skär av, delar stora växter o.s.v. Sedan planteras de direkt i ytterkrukorna! Hmm, snart är det också dags att köpa fröerna till sommarens kolonilottsplanteringar - det blir riktigt roligt.

tisdag, januari 08, 2008

By the way

eller, apropå kylskåp, så har jag faktiskt scrappat på sistone också. Två LO:er har det blivit, men eftersom jag numera är på jobbet dygnets alla potentiellt ljusa timmar, så dröjer det till helgen innan ni får se dem. De handlar om Japan, kan jag i alla fall avslöja!

...och eftersom jag pysslar så mycket så har jag också beställt en massa papper från Scrapaddicted också. Ehrm.

Första dagarna på kirurgen

är nu avklarade och allt har gått bra. En trevlig avdelning känns det som, där vi på måndagsmorgonen var lika förvirrade allihop eftersom det hinner bli komma ganska många nya på två veckor (och de flesta av läkarna också hade varit lediga över jul och nyår). Det har varit mycket mindre jobb än vad jag förväntat mig hittills(därmed inte sagt att jag är pigg och otrött ;), skönt. Jag har oroat mig lite (jag har ju jobbat tidigare också och bland annat på en avdelning med svårt sjuka patienter och ständiga överbeläggningar) för det, kirurgi är inte det ämne jag kan bäst. "But it's all coming back to me now" *cirklar med fingrarna vid tinningarna och hummar* - faktiskt, kunskaperna finns ju där, jag är bara lite ringrostig. Det är också roligt att vi har ett stort och fint AT-rum, där man kan äta lunch (eller jobba) - det är skönt att komma ifrån lite, och träffa folk man "känner". (Idag kändes det nästa som om jag fortfarande pluggade - åt med två gamla klasskompisar som också gör AT, förutom att samtalet rörde sig om dyra inköp *lol*). Jag tycker dessutom att det är en stor bonus att få ha med kandidater (= läkarstudenter), och glädjer mig mycket åt det. Förhoppningsvis kan jag lära dem någonting eller åtminstone vara till någon slags nytta under deras placering!

lördag, januari 05, 2008

Ny layout

igen! Jag kunde ju inte låta den vara julig, nu när julen snart har dansats ut. (Vår jul dansades ut igår - alla tio julprydnanderna :D). Nu tycker jag den ser mer vintrigt krispig ut. Annars händer inte så mycket - jag har semester (t.o.m. i morgon) och sedan blir det kirurgplacering för hela slanten. Antagligen borde jag läsa på, men jag unnar mig - efter den något hektiska hösten - att bara vara ledig. (Det ångrar jag med all sannolikhet nästa vecka...)

Nyårsafton firade vi med goda vänner - nio personer, varav den stora (enda?) gemensamma nämnaren var att vi alla varit med i Medicinarspexet någon gång. Menyn, som var tre-rätters bestod av chévreost, melon, ruccola, pinjenötter (fast jag vill uttala det pinjé) samt brödkrutonger till förrätt (denna maträtt har inget namn, eftersom jag har memorerat den från en examenssittning för länge sedan), varmrätten bestod av apelsin- och sweetchilimarinerad fläskfilé, serverad på en bädd av rostade mandelspån och apelsinskivor, till det fick man sallad och pasta (från Leilas mat) samt kolapaj med lingon och vaniljglass till efterrätt. (Varav enbart efterrätten hamnade på bild). Vi hade vin kvar sedan min disputation, så det serverades till - och alkoholfria alternativ fanns förstås också. För övrigt såg det ut som om allt vi skulle servera var efterrätt, eftersom alla maträtter innehåll frukt =). Sedan spelade vi Carcassonne (det skulle vara skoj att spela det spelet när man 1. är nykter 2. inte är trött/det är väldigt sent på kvällen) - det gick inte så bra för mig, men jag skyller på att varken nummer 1. eller 2 var uppfyllda. Tack för en riktigt trevlig kväll allihop!

tisdag, januari 01, 2008

Gott nytt år till er alla


- och en riktigt god fortsättning på det nya året!