lördag, januari 12, 2008

Kolonilottstankar

Vi har ju en liten bok där vi skriver ner alla idéer och tankar om kolonilotten. Där hade vi också (förutseende nog) skrivit ned våra planer inför sommaren, vad vi ska odla och vart på lotten. Ikväll beställde vi fröer (från Fröshopen).

Tomat, "Balkonzauber", att odla på balkongen. Det gick bra ifjol, så om vi bara förodlar dem lite tidigare (och kanske får en soligare sommar) så tror jag vi får en bra skörd i år.
Rödbeta, Detroit 2 - egentligen mest för att det är roligt, vi använder inte så mycket rödbetor, men man kan ju alltid börja =)
Morot, höst/vinter, Autumn King 2 - de vi odlade i somras hann aldrig få någon fart, nu testar vi en ny sort (men har även kvar av fjolårets).
Spenat, Nores - gott och lättodlat (tror vi). Alla våra salladssorter i fjol växte som ogräs - trots en riktigt dålig sommar!
Dill, kron - dill är gott, jag fryser gärna in och har under hela vintern. Dessutom har vi en pallkrage att odla i, så den inte sprider sig överallt.
Persilja, mosskrusig - se ovan. Persilja är en av mina absoluta favoritörter. Jag byter gärna ut dill mot persilja i olika recept. (Kan med fördel blandas i din morotsstuvning *slurp*).
Senapskål, Rucola - det är smidigt att vara självförsörjande på grönsaker.
Sockerärtor - gott att äta som det är. Kan ju förvällas om det blir mycket av dem och frysas in, nu då vi har en stor frys.
Brytböna - lite onödigt med tanke på sockerärtorna, vi får väl se om vi planterar dem också.
Brysselkål, Masterline F1 - Brysselkål är ju så gott, kokta med lite smör. Hoppas vi får mycket! Dessutom har de ett läckert växtsätt.
Chili - har vi kvar sedan ifjol, det blir nog ett nytt balkongodlingsförsök, det förra gick ju sådär. =/ Nåja, förodla lite tidigare, så ska nog det också gå bra.

Sedan blir det också jordgubbar - i år ska vi nog köpa markduk, så vi slipper rensa så mycket ogräs mellan raderna. Dessutom ska vi odla upp en mycket större del av vår lott, nu när vi har den ända från början + att vi har en frys där det vi odlar kan frysas in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar