fredag, mars 06, 2015

Algot 2 år

Namn: Algot Mauritz
Födelsedatum: 2013-03-06
Födelsevikt: 3795 g
Födelselängd: 50 cm
 
Vikt nu: ca 12,5 kg
Längd nu: ? Ca 85 cm skulle jag gissa.
Storlek på kläder: 86-92; 22-23 i skor.
Korta ben, lång överkropp och små fötter = pappas kroppsform. 

Mat: Allt i stort sett, fortfarande. Under februaris utvecklingssprång var det lite sämre med aptiten, men nu är den tillbaka igen!


Sovtider på natten: Somnar oftast vid 19-19.30-tiden. Sover sedan till strax innan 06. Vaknar ibland på natten, men (peppar, peppar...) rätt sällan numera!
Sovtider på dagen: En till en och en halv timme runt lunch (eller gärna två timmar om han får välja själv. Det får han inte för då blir det gärna morgon vid 05. Gäsp säger föräldrarna).

Blöjor: Tygblöjor utom när det ska sovas/vara borta länge. Som förut med andra ord. Vi planerar blöjavvänjning till sommaren - just nu är Algot helt ointresserad av att sitta på potta/toalett.

Språk: Oj vad han pratar nu - vi blir nästan trötta i öronen! Det senaste utvecklingssprånget var definitivt det stora talspråks-språnget. En hel del (det mesta) går att förstå, men inte allt. Han däremot förstår det mesta man säger. Följer uppmaningar - och förstår att man inte måste det. Ignorerar en när han inte vill lyssna... 
 
Favoritlek/aktivitet: Fordon. Fordon. Fordon. Traktorer, bilar, lastbilar, ett och annat tåg. iPaden med youtube där han, just det, tittar på fordon, ryska barnprogram och Thomas Tåget... Gillar att vara ute också.
Favoritleksak: Fordonen han har hemma - de börjar vara några stycken. Duplo kan vara skoj.
Skrattar åt: Att man busar eller säger åt honom att t ex kittla mig eller M - han förstår att det är lite busigt. Bli jagad.


Lärt sig nyligen: Prata får jag nog svara här.
Övrigt (roligt): Trivs fortfarande på föris (men det har varit flera omstuvningar i barngruppen och även bland pedagogerna). Leker väldigt bra själv (åtminstone ibland). Föreskolepedagogerna upplever honom som trygg och nöjd! Kan nu i stort sett alla färger, den senaste han lärde sig var lila. Blandar ihop röd och grön ibland och säger då gärna "gröd" för att inte avslöja sig... *skrattar* Har fantasi och kan hitta på saker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar