tisdag, juli 30, 2013

Regn innebär förrådsrensning

Till skillnad från alla andra semesterfirares önskemål tyckte vi att ett par regniga dagar var perfekt, eftersom en av de saker vi planerat göra på semestern var att rensa förrådet/källaren och det var skönt att göra det så fort vi hade möjlighet (klart att det går att göra en solig dag, men hur roligt är det?). Jag var alldeles för trött i fjol sommar och höst på grund av graviditeten, för att orka med att gå igenom allt i förrådet inför flytten, så vi tog helt enkelt med alla gamla flyttkartonger med diverse bra-att-ha(?)saker i. Igår gick vi igenom hela förrådet, vi fick ihop fyra sopsäckar med skräp och det dubbla med saker att ge till Myrorna. Idag var maken iväg och hyrde släp, först en sväng till Myrorna och sedan med skräpet till återvinningsstationen. Kvar i förrådet är det alla julsaker (=många), en flyttkartong som är halvfull med broderade linnelakan, hemvirkade gardiner, en låda med utklädningskläder (vadå, alla vuxna borde ha en sån låda!), ett par hyllplan i en lagerhylla med krukor, en hylla (tomma) pärmar och så förstås kläder och skor som inte är i säsong just nu. En sport- och fiskehörna har vi också och vi har också vår "matkällare" i förrådet (en lagerhylla placerad mot en yttervägg ;). En sak som är gräsligt otymplig och tar mycket plats är förresten resväskor, så de står också där och dräller. 

Nu ska vi "bara" ta oss iväg och köpa inredning till förrådet, vi tänkte satsa på Elfas sortiment av hyllplan även där, precis som vi har i det lilla förrådet på övervåningen. Det känns bra att det är utbyggbart och sannolikt kommer finnas kvar länge - men det får vänta tills i morgon faktiskt. Den stora frågan är nu vart vi köper plastlådor med lock där man kan stänga locket (och inte bara lägga på ett lock). De vi har är toppen, men vart har vi köpte dem egentligen?

(I fall om någon väderansvarig läser det här så kan vi tänka oss sol från och med i morgon, onsdag, och resten av semestern).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar