onsdag, september 26, 2007

Tjejsnack v. 38 - Yrken/karriär

Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det?
Jag är läkare (men jobbar just nu med forskning). Hmm, valde och valde, egentligen mest för att jag trivs så bra i sjukhusmiljön, men naturligtvis även för att sjukdomar intresserar mig (numera är jag också väldigt intresserad av människan bakom sjukdomen =).
Att jag började forska är däremot en ren slump!

Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte?
Oja! Det är riktigt roligt. Möten med människor fascinerar mig och sjukdomar i sig fascinerar mig fortfarande.

Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera!

Ja, just nu är jag lite trött på att skriva på min avhandling, men annars gillar jag det. Jag gillar också den flexibilitet som forskning innebär.

Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det?

Själv minns jag att jag ville bli stridspilot (andra världskriget var - och är - väldigt intressant), min mamma säger däremot att jag som riktigt liten ville bli läkare.

Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen?

Oja, det har jag verkligen - men det intresserar mig inte. Det är inte därför jag valt mitt yrke, och jag ser inte mitt yrke som "ett kall".

2 kommentarer:

  1. Åh, vad snygg din blogg blivit! Och oj vad jag blev avis på ditt nya objektiv... Måste nog börja spara lite!

    Ska förresten till Umeå i helgen, men jag tror inte att vi hinner ses. :( Hoppas det blir snart igen, för jag vill höra mer om AT:n, nya lägenheten och bara få träffa dig!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Vad är det du forskar inom? Tycker vissa dagar är pest, med den där vetskapen att inget händer om jag inte gör det själv... Och de allra flesta dagar är toppen, men vetskapen om att när jag gör saker själv så händer det något! :)

    SvaraRadera