söndag, juni 03, 2007

Mer kolonilott

(vänj er, det blir nog en del sånt här framöver ;).

Igår var vi tillbaka på lotten (förra inlägget innehöll bilder från förra helgen), för att ta upp lite land och gräva ned lite plantor. En av våra trevliga lottgrannar gav oss lite fler jordgubbsplantor, vilket nog kunde behövas för en del av våra såg lite ledsna ut... Så vårt jordgubbsland utökades med ytterligare en rad:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Sedan fixade vi till lite mer land, där planterade vi rädisor, sallad och morötter - förhoppningsvis hinner det komma upp... Just nu ser det ju ganska dött ut ;):
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Lite färdiga örtkryddor satte vi också. Jag vill gärna ha gräslök, så det planterade jag jättemycket av! Oregano och rosmarin blev det också (fast jag vill ha fler sorter (inte fler sorters rosmarin och oregano, utan fler örter alltså), men de hade inga fler på Coop Forum igår...):
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En vääääldigt ledsen gräslök:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

2 kommentarer:

  1. Så underbart med en egen kolonilott! Min mamma har en kolonilott i Kalmar, den är mitt smultronställe på sommaren, alltid lika mysigt att åka dit och njuta av alla blommor och växter.
    Och ibland ta ett tag bland ogräset förstås, kan vara riktigt skönt att få göra något handgripligt och inte bara plugga jämt...

    SvaraRadera
  2. Gud så mysigt! Vi har ju flyttat till hus nu i vår och grävde oss en pytteliten köksträdgård nu i helgen. Vi hoppas på lite morötter och rädisor och så... :-)

    SvaraRadera