söndag, juni 03, 2007

Kolonilotten

Förra helgen fick vi en kolonilott, så numera är vi medlemmar i Mariehems Odlarförening. Den lott vi fick hade haft gamla ägare som inte orkat med riktigt, så det fanns en del att göra när vi kom dit:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Längst bak i bilden kan man se (ett hus, jag vet) våra något spretiga svartvinbärsbuskar, en närmare titt på dem gav det här:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Väldigt mycket gamla grenar och en massa nya skott, som inte rotverket riktigt räckte till för. Eftersom alla (myror) vet att den bästa tiden för att klippa svartvinbärsbuskar är just den senare delen av maj,skred jag genast till verket, beväpnad med en sekatör. Det fanns en hel del kvistar att ta bort och jag lärde mig snabbt skillnaden mellan nya svartvinbärsskott och nässlor (de är faktiskt inte så olika som man kanske kan tro).

Jordgubbslandet hade också lämnats vind för våg en tid, så plantorna såg ut så här:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ja, de såg förstås ut som jordgubbsplantor, men var omgivna av gräs. Sambon grävde upp dem och planterade om dem i landet som befinner sig (på kolonilotten, jaja) i förgrunden på bilden. När dagen (eller i vart fall orken) var slut såg det ut så här:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Buskarna uppstagade och urklippta, jordgubbsplantorna på ny plats och inga maskrosor i rabarberplantan! Fast fortfarande en del kvar att göra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar