lördag, februari 08, 2014

Algot 11 månader

Namn: Algot Mauritz
Födelsedatum: 2013-03-06
Födelsevikt: 3795 g
Födelselängd: 50 cm
Vikt nu:  ?
Längd nu: ?
Storlek på kläder: 74. En hel del i storlek 80 också (framförallt tröjor). Vi har i stort sett helt övergett bodys nu - ibland använder vi dem som tröjor och struntar bara i att knäppa dem!

Mat: Allt är gott, fortfarande. Ibland spottas det ut, mest för att han nyss lärt sig göra det...

Sovtider på natten: Somnar oftast någon gång mellan 20-23 och sover sedan hyfsat. Vaknar vanligtvis en eller ett par gånger på natten, men då brukar man kunna vagga sängen tills han somnar om igen. Efter förra månadsuppdateringen fortsatte det vara rörigt ett tag, men till sist var även det utvecklingssprånget över.

Sovtider på dagen: Sista veckan har det bara sovits en gång på dagen. Det verkar fungera bra, eller, nattsömnen blir inte sämre i vart fall ;)

Blöjor: FuzziBunz OS pocketblöjor på dagarna - det fungerar utmärkt. Vi kör fortfarande engångsblöjor på natten, det känns just nu verkligen inte värt att sabba nattsömnen! Efter babysimmet (då Algot gärna sväljer halva bassängen) så försöker vi komma ihåg att sätta på en engångsblöja (eftersom vi insett att vi inte kommer ihåg att byta tillräckligt ofta annars ;).

Språk: Det babblas vidare. Inte så värst begripligt dock, men mamamama är mat. Har också börjat göra likadant med händerna som han gör när han äter, när han är hungrig och vill äta. Förstår väldigt mycket av det man säger - i tisdag lekte vi med såna klossar som man stoppar i en låda (ett hål för varje typ av kloss). Han lyckas lägga i en kloss och jag tjoar och tjimmar och säger "kan du lägga i den andra gröna klossen också?" Han lyfter då av locket och lägger ner den!?! Han bryr sig förstås inte alltid om vad vi säger (och låtsas ibland att han inte hör ;).

Favoritlek/aktivitet: Just nu är det ställa sig upp och gå runt/längs med/med möblerna. Det mesta går att använda som gåvagn/gåbord. Kan nu också stå några sekunder själv, åtminstone så länge han inte förstår att det är det han gör. Har även tagit ett par steg, men det var nog mest en slump! Musik är en favorit, allt kan det dansas till (inkluderar kaffekvarnens dunk till exempel)!
Favoritleksak: Nallarna börjar vara mer omtyckta nu, men egentligen tror jag inte det finns någon direkt favorit. Ja, det skulle vara pappan då ;)
Skrattar åt: Gillar att man busar med honom, hissar upp honom i luften, kittlas, blåser på honom. Kryper efter eller bara sitter på golvet och leker med honom. Andra människor är fortfarande superskoj!

Lärt sig nyligen: Stå själv (någorlunda). Dricka ur pipmuggen (tydligen mycket svårare än vad jag kunnat föreställa mig). Stapla två klossar på varandra.
Övrigt roligt: Gör rörelserna till "imse vimse" (inte de första men regnet och solen) och blir jätteglad när vi förstår att vi ska sjunga. Har kissat några gånger på pottan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar