lördag, juli 06, 2013

Algot fyra månader

Namn: Algot Mauritz
Födelsedatum: 2013-03-06
Födelsevikt: 3795 g
Födelselängd: 50 cm
Vikt nu: 7075 g (3/7)
Längd nu: 63 cm (3/7)
Storlek på kläder: 62 är i minsta laget, 68 fortfarande lite långt "i kroppen", men den storlek som passar bäst.
Mat: Amning.
Matintervall: Som förut, var 3-4:e timme dagtid. Sover ibland över nattmålet, men äter då lite tätare på morgonen/förmiddagen.
Sovtider på natten: Sista veckorna har han haft svårt att komma till ro, några nätter har han inte somnat förrän vid 01.30 (uppskattas inte!), men det har varit i samband med utvecklingssprång. somnar oftast (peppar, peppar) vid 23-00 och sover ibland till c:a 07. Somnar då ofta om efter "frukosten"och sover en timme till (eller två, men då har man tur ;).
Sovtider på dagen: Sover bäst på morgonen och förmiddagen, ibland ända fram mot tio-elva. På eftermiddagen c:a 40 minuter - så lite mer än tidigare tycker jag nog faktiskt!
Blöjor: Vi fortsätter med tygblöjor (tack igen Sara för lånet!), BumGenius AIO OS på natten och lite olika BG/FuzziBunz OS och Perfect Size S/enstaka andra märken. Någon gång ibland Libero strl 3, när jag inte hunnit/orkat tvätta...
Språk: Jollrar mycket, långa ramsor! Enstaka konsonanter kan man hör nu - rullar t.ex. på R? Knasigt att börja med kan jag tycka ;) Känner igen sitt namn.
Favoritlek/aktivitet: Vända sig på mage är superskoj (men att ligga på mage är inte lika skoj...), lyckas ofta ta sig någon centimeter framåt. Musik i alla former - gärna Allsången men lika gärna att vi sjunger. Han kan lyssna hur länge som helst på musik utan att tröttna (mycket längre än jag...). Fötterna är roliga! Suger mycket på händerna/fingrarna. Står lutad mot ryggstödet det är roligt och han blir allt stadigare. Lyssnar och tittar på bilderna när jag läser för honom. Tar tag i allt möjligt (gärna mammans hår. Aj!), till exempel bodyn när man byter blöja så det ser ut som om han håller upp den för att hjälpa till.
Favoritleksak: Skallran med en ko som han fick när han döptes är skoj. Likaså den bil med musik han fick av mina kollegor är rolig, speciellt musiken (lite enahanda tycker vi andra...)
Skrattar åt: allt möjligt, gillar ljud och fart. Tycker mycket om när folk pratar med honom (även okända människor). När maken eller jag gör tokiga saker, dansar eller busar. Tycker det är roligt med andra barn.
Lärt sig nyligen: Rulla på R. Rulla runt till magläge. Har hittat sina fötter! Att smacka med munnen/tungan.
Övrigt roligt: Lägger gärna en arm runt ens hals när man bär honom i famnen. Charmar alla han träffar.

4 kommentarer:

 1. Tror kanske han har gått om Tyra i vikt :) Ska gå och väga i veckan igen och då får vi se om hon har tagit sig till 7 kg eller ej... Skönt att han hoppar över nattmål! Låter annars som han har ung samma sovvanor som Tyra i den åldern, dvs sova länge på morgon/förmiddag och mindre på eftermiddagen. Roligt med r-ljudet. Det har inte T upptäckt ännu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå! Ja, han är ganska tung (fast följer normalkurvan :). Ja, det är både och med sovmorgnarna, jag skulle gärna se att han somnade tidigare på kvällen i stället...

   Nej, men vi pratar ju ofta med Magnes familj via Skype, och de låter ju lite så ;)

   Radera
 2. Rebecka J15:15

  Vilken fin blogg Ellinor! Och grattis till Algot på fyramånaders :)

  SvaraRadera