söndag, mars 03, 2013

Nu är vintern här

(igen) - gårdagen bjöd på snöstorm utomhus - feber och födelsedag (min, så det inte blir några missförstånd ;) inomhus. Idag är jag dock piggare och känner en viss längtan till våren, och hittade igen en gammal bloggfavorit i trädgårdssammanhang - Timjan och Pioner. Där fick jag tips om ett par trädgårdsböcker: Nybörjarens lata trädgård och Personliga radhusträdgårdar. Vi har ju inte ett radhus, men väl ett parhus med relativt liten tomt så den senare tror jag kommer vara inspirerande! I sommar blir det nog ingen större action i trädgården - först vill vi se vad som kommer upp, det ska bli spännande. En del inköp blir det nog - jag tror t.ex. att tomater kommer trivas bra på uteplatsen i sydväst-läge - men jag är en lat odlare så det blir färdiga plantor från någon av blombutikerna.

2 kommentarer:

  1. Älskar Ulrikas sida! Vi har flyttat till en jättestor trädgård i ett nytt land och jag har bara koll på fruktträden. Vi får väl se vad som döljer sig under de utvilade och uttorkade resterna av tjusig växtlighet vad det lider... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, så spännande! Har man planterat fruktträd så känns det ju ändå som att man satsat lite på trädgården så att det nog finns en del andra trevligheter där också. Vi saknar tyvärr fruktträd, men har ett par andra prydnadsträd som vi kan göra oss av med och ersätta med fruktträd har jag tänkt.

      Radera