söndag, oktober 21, 2012

Matsedel v. 43

Så var vi igång igen, jag känner mig riktigt inspirerad till matlagning och bakning! Äntligen, det var länge sedan sist :) Egentligen har jag planerat för tre veckor (eftersom vi har makens familj på besök i ett par veckor från och med nästa lördag), men jag lägger bara ut (och handlar) för en vecka i taget. Sedan ska det handlas för längre tid i taget!

Söndag: Ugnsstekta paprikor fyllda med fetaost och keso (receptet i länken använder creme fraiche, det går säkert lika bra), couscous, bacon och pinjenötter till.
Måndag: Tomatsoppa med creme fraiche, bröd och någon röra till. Hummus kanske?
Tisdag: Sweet chili-fisk, ris, sallad.
Onsdag: Kassler med curry och ananas, ris
Torsdag: Stuvade makaroner, korv, riven morot
Fredag: Sushi, edamamebönor
Lördag: Risotto med sparris, lufttorkad skinka, bröd

4 kommentarer:

 1. Carolina18:22

  Är så roligt att följa flytt- och renoveringsstöket! Och ja, nu borde ni ha utrymme för att storhandla för flera veckor! Vi körde förut 2v i taget, men det känns ändå som att vi lägger så mycket tid på att handla mat, så nu provar vi en månadslista! Sedan kompletterar vi med mejeriprodukter, frukt och sallad allt eftersom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tror jag absolut vi har! Det är bara lite för rörigt här hemma fortfarande för att riktigt ta tag i den biten... Dessutom har vi inte lika nära till Ica längre för att kompletteringshandla, så det gör nog också att vi kommer handla mer sällan (förutom färskvaror då).

   Månadslista är jag också lite sugen på, men börjar lite försiktigt med två veckor i taget :)

   Radera
 2. Låter smaskens! :-) hoppas flyttandet gått bra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det har gått bra, fortfarande mycket kvar att göra, men alla saker är på rätt ställe, det vill säga i huset :)

   Radera