onsdag, augusti 26, 2009

Semester 2009

Som vanligt har vi varit lediga i augusti, och i år kastade vi oss iväg direkt på morgonen efter sista arbetsdagen. Flygbussen gick vid 7... och vi landade i Malmö vid 11.30. Jag tyckte resan hade gått fantastiskt fort, innan jag kom på att jag sovit hela vägen... I Malmö blev vi upphämtade av M:s föräldrar och småsystrar för vidare transport till Skanör, där den Stora Släktträffen skulle gå av stapeln. Det gjorde den också, och den var stor. Och fascinerande (fast man kan ju tycka att M kunde ha sagt innan att det var runt 40 släktingar, och de flesta okända för honom också ;). Där brjade vi med fantastiskt god pepparlax, pastasallad, bröd, dryck och strålande sol och gissningsvis närmare 30 grader varmt. Familjen vi var hos för lunchen bodde i ett underbart hus med en fantastisk trädgård med hundratals fjärilar och humlor!
Photobucket
Efter lunchen var det lekar/tävlingar där alla var tvugna att vara med. Jag är verkligen ingen lek-människa (men, ehrm, tävlingsmänniska är jag så jag brukar undvika lekar för att jag blir så sur när det går dåligt :D) och hade klagat en hel del innan för M. Hur som helst vann mitt lag! *moahaha*. Sedan var det baddags, jag var först i! De andra spelade beackvolleyboll, men jag slapp. På kvällen var det god mat (läs fantastisk) och dans natten lång (eller till ett i vart fall). Jag och M svarade på ungefär 25 identiska frågor "Vad gör du nu, visst läser du något?", "Läser du också till läkare?" (riktat till mig), "Ojdå" (när jag svarar att jag redan är färdig läkare. Dessutom såg vi hur alla la till x antal år till vad de trodde var min ålder när de hörde att jag jobbade *fnissar*) samt "När körde ni i morse? Hur långt är det från Umeå och hit?" (Eh, ja 2.5 timme flyg med mellanlandning i Stockholm, det är lite för långt att köra). Innan vi åkte tillbaka till Malmö på söndagen så badade vi lite till, fantastisk strand!
Photobucket

söndagen i Malmö träffade vi M:s äldre systrar, vi åt middag med dem och sedan på kvällen gick vi på gratis utomhusbio och såg Vicky Cristina Barcelona. Det var inte en film jag och M hade sett annars, men Penelope Cruz var med och det är ju en av mina favoritskådespelerskor (och hon fick också en Oscar för bästa biroll 2008, för sin insats i den filmen). måndag regnade det, så vi passade på att gå i affärer, jag köpte skor och en klänning, M en jacka. Vi var också bjudna hem till Millan och Chrisse på middag och fick en mycket god vegetarisk lasagne samt god efterrätt med choklad - för att inte glömma att vi hade väldigt roligt där (Millan gjorde, precis som alla andra vi träffade i södra Sverige sitt bästa för att sälja in Malmö som framtida hemort ;).
Photobucket

Tisdag
passade vi på att ta en tur till Köpenhamn med tåget, jag var inte speciellt imponerad av bron, som det pratats så mycket om. Höga Kusten-bron har mycket vackrare utsikt när man åker över. I Köpenhamn strosade vi mest runt, vi passade på att kika närmare på Den lille havfruen, men hon är kanske lite överskattad. Roligast var att titta på de andra turisterna som var där för att fota henne ;)
Photobucket
Köpenhamn var annars rätt mysigt, och de hade fantastiskt god italiensk glass... och så hade vi ju tur med vädret ;).

Photobucket
Photobucket
Vi gjorde vårt bästa för att få tag på dansk ost (det lyckades inte) men köpte med oss en öl (modell lite större) hem till hotellet. Det var en ljus öl, så med andra ord gillade inte jag den.

Onsdagen var sista dagen i Malmö (tyvärr) och bjöd på strålande sol, vi tog en tur till Västra Hamnen (där hade jag gärna gått hela dagen, vilket fascinerande område!) och sedan la vi oss på Ribersborgsstranden några timmar. Jag badade förstås, men det gjorde inte M.
Photobucket
Photobucket
Lagom brända gick vi sedan till kvällens pysselfika, tack och lov var det fler än vi som hade varit i solen under dagen och såg lite röda ut ;) Det var så roligt att träffa alla som man annars bara ser på bild (ni var er lika tjejer ;)

Efter fikat tog vi tåget till Älmhult (stort tack för sällskapet Matilda!) där vi blev hämtade för vidare transport ut i skogen (eller, ja, till M:s föräldrahem som ligger ute i skogen ;). Där spenderade vi några dagar med att hälsa på folk, baka tårtor, spela minigolf, titta på fotboll och äta kräftor.
Photobucket

Därefter åkte vi till Timrå, och till mina föräldrar. Där ägnade vi oss åt att träffa barnfamiljer och bebisar, gå på stan, gå på ikea (kan man ju tycka att vi skulle gjort i Älmhult ;) - där värmeljusen var förfärligt dyra som vanligt, uppvakta en 30-åring (ej damen på bilden nedan)
Photobucket
Photobucket
samt åka till Thailändska paviljongen i Ragunda.

Sedan åkte vi hem till Umeå igen, för två veckors välbehövlig vila och hemmamys!

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig sommar du verkar ha haft. Kul att se lite foton:)

  Just...Thailändska paviljongen i Ragunda har jag ju också tänkt åka till länge men aldrig blivit av. Ska försöka lägga det på minnet till nästa sommar.

  SvaraRadera
 2. Härliga semesterbilder! :)
  Är Umeå bara studieort för er eller är det också födelseort/hemort?

  SvaraRadera
 3. Vad underbart det låter!

  Pyssel! My place! Söndag?

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga semesterfoton!
  Jag såg liknande drakar i Sundsvall i somras, men den med husvagn var nog en av de roligare.
  Kram från Dolores

  SvaraRadera
 5. hahah - Ribbersborgsstranden annars var det rätt! Hoppas du hade det bra i Malmö annars :o)

  SvaraRadera
 6. Vilken fin bild på paviljongen, när vi var där så var det mars och allt var stängt, man borde åka på sommaren nån gång.

  SvaraRadera