onsdag, december 03, 2008

Varför

finns det så många som tycker det är smart att svara på mail som lyder "var vänlig att skicka alla dina inloggningsuppgifter: användarnamn och lösenord till oss" (eller liknande: visakortsnummer+kod eller... Ja ni förstår). (Det ska man alltså inte göra, om nu någon undrade, eller, om man har mycket pengar över kanske det är ett sätt att ge bort dem skattefritt? Vad vet jag - egentligen).

Den stora frågan är dock varför så många officiella instanser använder sig av så dåliga mail-klienter att den här typen av mass-mail till alla anställda slipper igenom? Det kanske har något med upphandling att göra? Det ska inte gå att krascha *valfri instans här* mailserver för att en person har svarat på ett mail och mail därefter skickats vidare. (Jag tycker också det skulle vara skönt att slippa mail om penisförstoringar och liknande saker, i alla fall på jobbet ;).

3 kommentarer:

 1. Det där med massmail om penisförstoringar känner jag igen. Får dagligen ca 10 mail om samma sak, till min privata mail. Undrar när de ska inse att jag faktiskt är tjej? ;) (Mailen skickas till min email sara.kerttu@telia.com. Fast sara kanske är ett vanligt killnamn någon annastans? ;D)

  SvaraRadera
 2. Tack för dina snälla ord i min blogg. Du har ju själv gjort massa snyggt. En väldigt inspirerande blogg. Finns du på pyssel.net tro?
  Kul att stöta på Sundsvalls/ Timrå bor. Länkar din blogg om det är ok?

  SvaraRadera
 3. Sv: Kan reta mig alldeles för länge och mycket på sånt 'språk'. Hua!

  SvaraRadera