onsdag, november 28, 2007

Lägenheten börjar ta form

- till sist! Möblerna har kommit (även den nya soffan som var lite försenad). Till sist har vi också kommit fram till att vi inte ska sälja den gamla soffan, utan vi skänker den till Myrorna. Det känns bra - framförallt för att vi blir av med den direkt (ingen som ska komma och titta på den, ångra sig, få den ner för trapporna med vår hjälp, etc), så på tisdag nästa vecka kommer de och hämtar den.

Igår var jag och handlade upp presentkorten jag fick av jobbet och av min handledare på Cervera - kaffemaskinen som är på bild ett par inlägg nedåt *pekar* och den här lampan:

fast i valnöt (=lite mörkare) som vi ska ha i sovrummet (rummet med de blommiga tapeterna och den avlånga formen).

Dessutom köpte jag en lite Globus (som ser ut som namnet säger =), den minsta storleken för 149:-. Vi har en i näst största storleken i vardagsrumsfönstret, och jag tänkte nu matcha med en liten i rumsavdelaren. Jag kunde dock inte testa, eftersom det inte följde med någon lampa... Men ikväll så!

Min plan för rumsavdelaren är för övrigt att ge den lite "tittskåskänsla". Jag har inte tänkt ha något i alla rutorna (jodå, sambon är informerad och gillar idén han med ;), men där något är ska jag försöka skapa lite känsla. Hittills har jag en ruta med tre växer i varsitt glas (var ett provisorium egentligen, men de trivs och det ser ganska läckert ut!), en ruta med långa balhandskar, pärlhalsband och en gammeldags parfymflaska, en ruta med två flöjter i och en ruta med min gamla analoga kamera (dit har jag tänkt köpa en filmrulle och kanske ställa dit något gammalt foto - alternativt ett svartvitt foto av oss), en ruta har jag en liten handslöjdad skata i, en med ljuslyktor, en med den nya lampan nu då samt en har en minidrake från Sundsvall:

(Eh, ja, min är i och för sig gul).

Jag har ingen brådska med att "fylla" rutorna, det får bli när det passar/när jag hittar något lämpligt.

Sedan "saknas" en del mysprylar, kuddar, filtar, en ny matta vore inte så dumt... men det tar vi någon annan gång (säger hon som var utan kökslampa i ett-och-ett-halvt år, utan att tycka att någontin saknades =)!

Någon kväll när jag ids (läs: när jag inte är alltför förkyld) så ska jag fota lite =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar