tisdag, mars 06, 2007

Utmanad!

Både Helena och Annika W har utmanat mig med "Datten", så det är väl bäst att jag svarar ;).

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag lärde mig läsa själv när jag var 4-5 år, när jag sedan gick på lekis fick jag läsa högt på sagostunderna för mina kompisar.

2. Jag har alltid varit petig med maten, det fanns en oändlig mängd saker jag inte åt när jag var liten, bl.a. choklad (gott nu). Däremot åt jag med förkärlek andra saker, av det lite mer ovanliga slaget, som grönmögelost (fortfarande gott) och levergryta (inte någon favorit längre).

3. Ibland brukar jag överraska mina patienter och säga varifrån de kommer utifrån deras personnummer (när de inte är från stan ursprungligen vill säga, att läsa adressen smäller ju inte riktigt lika högt). Förut fick ju alla sitt personnummer utifrån vilket län (? kan vara landsting) de tillhörde.

4. Min förre sambos bror hade en tvärflöjt som inte användes, den lånade jag och lärde mig spela på sommaren 2003. Numera spelar jag i en studentorkester (på en alldeles egen flöjt).

5. Anledningen till att jag till sist tog körkort 2003 var att jag tröttnade på att be dåvarande sambon om skjuts (jag var mycket latare än vad han var, så jag tyckte bilåkning var ett bra alternativ mycket oftare än vad han tyckte ;).

6. Jag har ett bra sifferminne, bland annat kan jag ocr-numret till mitt ica-konto och numret på mitt visa-kort. Dessutom kunde jag ett långt tag efter att jag flyttat hemifrån, många fler telefonnummer i min hemtrakt än vad jag kände folk - det var ju så behändigt att be mig memorera telefonnumret i stället för att skriva upp det på en lapp... (...och för all del så kan jag fortfarande busstidtabellen utantill för mina lokalbussar hemma).

...och jag kom på en massa fler konstigheter - men det är nog bäst jag är tyst nu, så inte alla tror att jag är den knäppmyra jag faktiskt är!

Jag utmanar i min tur dessa:
LillaSara
FridaKarolina
Samara
Virre
Wih

5 av 6 är väl ett ganska bra resultat? ;)

2 kommentarer:

  1. Jag kan också numret till mitt VISA-kort utantill... men det är inte för att jag har bra sifferminne *harkel*
    HUR kunde du inte tycka om chåkla?! :-O Du har väl ändrat dig nu va...?

    SvaraRadera
  2. Hehe, har inte sett att jag var utmanad av dig... jag antog denna utmaning ikväll, men då på uppmaning av en annan bloggare. Nu blev den gjord till slut iaf. :)

    SvaraRadera