måndag, februari 26, 2007

Helgens öden och äventyr...

...började redan i fredags efter samtalet med CSN. Jag och sambon hade bestämt oss för att ta bilen ner till stan och passa på att uträtta en hel del ärenden. Så jag traskade glatt ut och satte mig bara för att upptäcka att bilen inte startade! *gråt och tandagnisslan* Något arg tänkte jag "jaja, det är ju inte så konstigt - det har ju varit så kallt, så batteriet har säkert dragit ur, det är ju faktiskt en ganska gammal bil. När sambon kom hem(traskandes) så tog vi bussen ner på stan och köpte en batteriladdare (den billigare sorten var för övrigt slut på Clas Ohlson), fixade den del av ärendena som inte innebar att det behövdes en bil, och åkte ganska nöjda hem. (Jag köpte en ny vinterjacka - visserligen vit, men ack så snygg - och lång. Äntligen kan jag vara utan överdragsbyxor utan att förfrysa rumpan!) För övrigt köpte vi The Legend of Zelda: Twilight Princess, som tröst eftersom vi fått åka buss till stan.

Sedan plockade jag ur batteriet (sambon höll glatt i ficklampan eftersom mörkret sänkt sig över parkeringsplatsen. Även om jag strategiskt nog parkerat under en gatlampa). Satte batteriet på laddning och tänkte "i morgon kan vi ta bilen till Ålidhem med all slalomutrustning". På morgonen startade bilen en gång (ja, naturligtvis satte jag tillbaka batteriet först ;) och sedan inte mer, så vi fick gå till Ålidhem. Därifrån åkte vi buss till Bygdsiljum, för en dag med slalomåkning - jätteskoj! (Fast lite obehagligt var det att åka lift igen...).

Hemma testade jag bilen igen, men den här gången hade en dörr stått på glänt, så batteriet var inte så bra längre (note to self, titta efter att alla dörrar är stängda). Plockade således ur det igen, och satte det på laddning. På söndag förmiddag pratade jag med myrpappan som var något förundrar över att den inte startade, och gav många goda råd (om hur man ska göra med sura motorer - svaret är inte att ge dem socker), som alla testades utan resultat. Jag beslöt mig för att vänta tills idag med att ringa förra ägarna. I morse, när jag inte kunde somna om beslöt jag mig för att testa om den andra bilnyckeln fungerade bättre. (Eftersom jag valt den som var svart, inte den gråa som alla andra använt - bara för att jag tyckte den svarta var tuffare *rodnar*). När jag varit en sväng på jobbet, för att sedan gå hem för att skriva på en hemtenta, så testade jag och bilen startade hur lätt som helst! *tjohoo*

För övrigt fungerar stereon mycket bättre efter att batteriet laddats - så det är ju bra!

2 kommentarer:

  1. Lynnig bil ni har ;-) Tur att den är lite gladare nu iallafall!

    SvaraRadera
  2. jette23:25

    håller med helena! Mycket hit och dit innan bilen startar - men du verkar ta det med jämnmod! Duktigt!!!

    SvaraRadera