tisdag, januari 30, 2007

Datajournalsutbildning

Jag avskyr verkligen att ha datautbildning i grupp! Är det helt omöjligt att dela in folk i två grupper - en för de med och en för dem utan datorvana? Skulle det verkligen såra folk? Idag har jag suttit hela dagen för att lära mig den ny, upphottade, versionen av den datajournal som används på NUS. Det hade inte behövt ta mer än en förmiddag, om det inte vore för alla dem som måste fråga om allt (utom möjligenom var "on-knappen" på datorn sitter). *suckar* Jag förstår mycket väl att alla inte kan/är intresserade av datorer, och att man har olika förkunskaper - men just därför skulle det vara sååååå smidigt att dela in oss i en grupp för dem som har lite mer förkunskaper och en annan grupp för resten. (Eller skulle kanske alla anse att de var duktiga på datorer? Ja, kanske det ;) Så gör doktorandkursansvarige (vilket för övrigt skulle ge verkligt många poäng i Betapet, om det var godkänt där) när det gäller littreratursökning - en grupp för dem med vana av databassökning och en annan. Dessutom har jag en hel kursdag till, på torsdag. Nåja, mina kurskollegor är verkligt trevliga i alla fall - och det är ju bra!

För övrigt så har jag blivit erbjuden ett nytt vikariat som underläkare, men jag är inte helt säker på att jag ska ta det. Det börjar i april (barnledighet) och sträcker sig åtminstone fram till sommaren - men, tja, det är ju behändigt att vara lite mer ledig också. Fast å andra sidan är det ju rätt roligt att jobba som underläkare också... Dagens i-landsproblem?

1 kommentar:

  1. Jag sitter och läser lite gamla inlägg i din blogg... :) ...och vill bara berätta att jag var på en "fortsättningskurs" i Excel en gång, där det fanns folk som inte kunde addera två tal under tio med varandra och få rätt summa, än mindre visste de hur man öppnade ett nytt dokument i ett office-program. *suck*

    SvaraRadera