lördag, juli 15, 2006

Forsränning

..är ju en ganska märklig företeelse. Trots att jag egentligen är lite rädd när det kommer till vatten i kombination med båtar (båtar känns lite opålitliga, tänk om den välter ur mig?), så tackade jag ja när L frågade om jag ville hänga med, och idag var det dags. Klockan tio var det samling vid ÅC för vidare transport till Vindeln.

Vi var fjorton personer, och tolv fick paddla (de andra två fick sitta i mitten - skrikplatser som guiden kallade det eftersom man inte hade något att hålla i sig i). Jag som sett forsränning från stranden många gånger (under familjens fiskeresor till Vindelälven när jag var liten), på den tiden när folk kom iland genomblöta (eller möjligen iklädda regnställ) och eventuellt hade flytväst, tyckte det var ganska skönt att man nuförtiden får åka i våtdräkt samt flytväst och hjälm (hjälmen kom faktiskt till användning, eftersom jag fick guidens paddel i huvudet =). Hur som helst, allt gick bra, ingen föll i (men flera hoppade i och badade - inte jag dock). Tyvärr var det rätt lite vatten, så det gick inte så fort (men som nybörjartur var den bra). Till och med jag, som ju är både feg och rädd för vatten, tyckte nog att det kunde ha gått lite fortare (men de som satt längst fram i båten, och inte längst bak som jag, kanske tyckte annorlunda).

Annars har jag bokat (och betalt) biljetter till min besökare, som om allt klaffar dyker upp på torsdag om två veckor och stannar till på måndag (*peppar, peppar, ta i trä*, som vanligt. Snart är mitt vardagsrumsbord utnött!). Det ska verkligen bli riktigt, riktigt roligt! Jag längtar så!

1 kommentar:

  1. det låter spännande med forsränning

    SvaraRadera