torsdag, mars 16, 2006

Ganska nöjd

...känner jag mig ikväll. Jag har åstadkommit en hel del av det som skulle göras (nåja, borde väl städa lite också), det känns bra (och kvällen är inte slut än - det känns riktigt bra).

Pratade med mamma idag, hon har bokat hotellrum i Stockholm efter påsk, våra vänner M och hennes mamma G har ju hoppat av (man kan tycka att de är lite sega med att komma på att de inte kan följa med. Nåja, det är ju de som missar Stockholm, inte jag och mamma inte!). Det är lite tråkigt att vår tradition att åka med dem till Stockholm tycks gå om intet (de ville ju inte följa med ifjol vår heller), men M är tyvärr lite, ja, penga- och utseendefixerad (hennes mamma G är dock världens raraste). Och som jag sa åt mamma här om dagen: "Jag är väl inte fin nog, jag är ju bara läkare och dessutom har jag ju faktiskt inte centimeter-tjocka guldhalsband". Mamma skrattade lite, men det är faktiskt sant, tragiskt nog (M:s senaste pojkvän är om möjligt ännu värre, jaja, kaka söker maka)... Hur som helst, jag längtar så. Stockholm är verkligen en av mina absoluta favoritstäder! Jag ska nog försöka bjuda min mamma på något gott någon av kvällarna, jag har ju faktiskt betydligt mer pengar än henne nu, och dessutom vill jag gärna bjuda igen lite av allt det hon bjudit på även fast hon inte behövt.

Har skickat in AT-ansökan till flera ställen. Tror egentligen inte att jag har så stor chans att få något någon annanstans än här, men skulle ju så gärna vilja (men hur många ställen finns forskar-at på, och ännu mer, var vill jag bo). Sökte på tre olika orter, vet inte riktigt vad jag hoppas på. Just nu känns det nästan som om det allra bästa skulle vara att stanna kvar i Umeå och göra klart min forskning och sedan flytta och göra at:n efteråt. Visserligen förlorar jag en del tid på det, men just nu är jag inte alls särskilt sugen på att stanna i Umeå i nästan tre år till. Nåja, får se om jag får någon at-tjänst. Det kan ju lösa sig helt naturligt (och hur behändigt vore inte det? Fast det är ju inte så troligt).

Vindeln i helgen med orkestern, ser inte fram emot det direkt, men det blir säkert rätt skoj. Jag har hyrt bil i alla fall, skönt att kunna bestämma själv när och hur man ska åka (visserligen roddar jag så mycket självbestämmande blir det ju inte förstås, men dock. (Ska passa på att storhandla på söndag när jag kommer hem också, hehe). Fast jag hade hellre varit hemma faktiskt, ingen förutom bästa-K ska med av de jag umgås mest med heller, det känns lite tråkigt. Men det brukar förstås alltid vara roligt när man är med Snösvänget, det är bara det att jag är så trött!

Dessutom väntar jag på att farbrorn på musikaffären nere på stan ska ringa och berätta att någon - alla - de flöjter jag bett honom ta hem för att jag ska kunna provspela innan jag köper en, ska komma. Fast det gör ingeting om det dröjer till nästa vecka, jag hinner ändå inte hämta dem i morgon, eller för den delen provspela något i helgen (nej, jag tänker inte ta med mig dem till en fuktig stuga utanför Vindeln det första jag gör - innan jag ens betalt för den delen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar