lördag, september 06, 2014

Algot 18 månader

Namn: Algot Mauritz
Födelsedatum: 2013-03-06
Födelsevikt: 3795 g
Födelselängd: 50 cm
 
Vikt nu: på BVC den 1/9 10900 g - en SD under normalen på både längd och vikt.
Längd nu: 80,5 cm
Storlek på kläder: 80-86 - framförallt behövs längden i storlek 86. Kändes som att 80 aldrig riktigt var rätt storlek. Efter två veckors regn och användande av stövlar var alla skor plötsligt för små?!?  
Mat: har just varit sjuk i två omgångar (feber när jag var i Barcelona och nu snuva och hosta) så då har det varit si och så med ätandet. Har dock ätit med god aptit innan, både hemma och på förskolan. Hade dock inte tyckt fisksoppa var så gott på förskolan...


Sovtider på natten: Somnar oftast vid 19-tiden, ibland innan, ibland efter. Vaknar i stort sett varje natt minst en gång. Sovtider på dagen: En till en och en halv timme runt lunch. Somnar (tydligen!) utan problem på förskolan när det är sovdags. Skönt. 

Blöjor: Tygblöjor utom när det ska sovas/vara borta länge utan riktigt koll på möjligheterna att byta ofta.  

Språk: Fler och fler förståeliga ord. Svarar korrekt på frågor ("Vill du ha mat?" till exempel) och kan svara "ja" eller "nä". Säger "meeee" när han vill ha mer och "mjö" är förstås mjölk. "Mi" är min eller möjligen mig. Kan säga trator om traktorn. Brum är bilar. Är fortfarande en fena på att härma ljud - ibland så bra att man inte förstår vad det är han härmar på en lång stund... 
Favoritlek/aktivitet: Förskolan! Har varit ledig nu och frågar då med tecken om det är jobb - blir inte så nöjd när svaret är "nej"... Vara utomhus! Bilar och traktorer. Sand är väldigt roligt. Vatten också. Favoritleksak: Bilar och bondgården här hemma. Går direkt till bilarna när han varit på föris (där de inte har några bilar).
Skrattar åt: Tittut är ju för roligt, fortfarande. Springa ifrån mamma (eller pappa) när man ska klä på honom eller byta blöja.

Lärt sig nyligen: Säga nej... Jag trodde det skulle komma lite senare?  

Övrigt (roligt): Det går väldigt bra på förskolan! Han verkar trivas bra och är snäll och hjälpsam mot de andra barnen. Sover och äter bra där (ja, hemma med iofs). Har fått en favorit i fröken Anki (och det verkar ömsesidigt). Har tygblöjor på förskolan. Vi är så nöjda med förskolan att när vi fick ett sista-minuten-erbjudande om förskola här på Sofiehem tackade vi nej. Dubbel barngrupsstorlek, bara ett barn i samma ålder till, sämre lokaler, kändes stelbent/gammeldags, m m gjorde att vi sa nej!

2 kommentarer:

 1. Vad härligt att det känns så bra med förskolan trots avståndet! :)
  Tyra verkar också tycka bra om sin fröken Anki på förskolan. Är det ett vanligt namn på fröknar månne? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns verkligen superbra! :) Ja, det kanske det är, många i rätt årgång för att heta Anki kanske?

   Radera