söndag, maj 25, 2014

70-talsutrotning?

Fördelen med ett 70-talshus är att ingen kommer springande och säger "bevara de tidstypiska detaljerna" (än ;). Furutaken har vi, som bekant, målat vita, och det är så skönt (och väldigt mycket ljusare. Skillnanden är enorm).

Förra helgen tog vi dessutom bort ölandstoken som växte i rabatten på framsidan (till grannens besvikelse. Han har dock sina kvar, dem tog vi inte ;) - i stället blev det löjtnantshjärtan och hasselört (de senare som marktäckare. Just nu täcker de dock inte många kvadratcentimeter). Vi är nöjda hittills!

http://www.blomsterlandet.se 
Foto från Blomsterlandet.se, där vi också handlade.

Vi passade också på att köpa lite växter till den stora rabatten på baksidan, där växte förut en enorm törnrosbuske, vilken inte kändes aktuell att behålla med en gående (springande ;) son. Maken har grävt upp den och alla rötter (läs: ett näst intill oräkneligt antal). Där har vi nu satt vit jättevallmo och röd rudbeckia. Det ser ju fortfarande rätt kalt ut, men jag hoppas de växer på sig snarast. 

In mot staketet vid uteplatsen fick det i år bli ett par lavendelplantor och sedan örter. Det känns som en bra plats där örterna kan bre ut sig det som går. Förhoppningsvis överlever de där, kanske även lavendeln (som Blomsterlandet hävdade var perenn, eller, det är den ju, men sällan här upp). 

Vår framsida är ju annars ganska tråkig, för liten att göra något vettigt med, men för stor att bara strunta i. Framsidan innehåller också en stor buske, som gärna växer ut över gången in, en falsk syrén mitt framför köksfönstret (bra på ett sätt, för det minskar insynen. Tråkigt för att den faktiskt inte är speciellt fin. Dessutom har marken sjunkit, så den brunn som finns där är ett par decimeter ovanför marknivå och plattorna mot carporten är vinklade mot varandra.
(Vår hushalva till vänster på fotot. 
Ölandstoken växte precis mittemellan våra hus, framför rönnen. 
Mäklarfoto). 

Det enda vårt 70-talshus saknade av de klassiska attributen är nog tujor. ;) En äkta gillestuga har (och bastu!), men mer om gillestugan i ett senare inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar