onsdag, april 23, 2014

Matsedel - v 16+17

Förra veckan var 3 av makens fyra systrar här, "fastrarna" som de nu kallas alldeles oavsett hur många av dem som dyker upp i taget (vi har ju också "dublettfastrarna", det vill säga makens tvillingsystrar) och eftersom äldsta faster är vegetarian (more or less i vart fall) så blev det vegetariskt i början av veckan. (Ja, tills fastrarna åkte hem ;).

Måndag: Svamprisotto, sallad med fetaost.
Tisdag: Pasta primavera ur Markus Aujalays pastakokbok (pasta med mascarponekräm med citron,
             sparris och pocherat ägg).
Onsdag: Spenat- och ruccolapaj med fetaost och tomat, bröd, sallad.
Torsdag: Kebabrulle (vi tyckte det behövdes efter allt det vegetariska ;).
Fredag: Kycklinglår med örttäcke, krossad potatis och sallad (ur Hej Fredag! Den krossade potatisen 
             låter lite underlig men är god och känns lite roligare än t ex klyftpotatis).
Lördag: Plockmat; bröd, ost, körsbärstomat, vindruvor, rom, gräddfil, lufttorkad skinka, oliver och en               fantastisk god paj med getost och gul lök ur näst nyaste Elle Mat&Vin.
Söndag: Lammstek i skivor med citron, kronärtskocka och potatisgratäng (en gammal favorit, 
              ursprungligen från Elle Mat&Vin).
Måndag: Räkmackor med ägg och sallad (hade en surdegsbaguette kvar som fick bli "stommen". 
               Även Algot åt räkor med god aptit!)
Tisdag: Jag var jour, maken åt rester.
Onsdag: Stuvade makaroner, korv, ruccola.
Torsdag: Köttfärsröra med paprika, pasta, sallad.
Fredag: Varm smörgåstårta, sallad.
Lördag: Jag ska på 40+40-årsfest! Tjo!
Söndag: Hemburgare, pommes, sallad.

Grönsakerna verkar ju extremt inspirerade den här veckan (eller, det som är kvar av den...). Nåja, det får duga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar