söndag, april 06, 2014

Algot 13 månader

Namn: Algot Mauritz
Födelsedatum: 2013-03-06
Födelsevikt: 3795 g
Födelselängd: 50 cm

Vikt nu:  ?
Längd nu: ?
Storlek på kläder: 74-80 - fortfarande.

Mat: Allt är gott och det verkar alltid få plats lite till mat... Banan är en favorit, likaså smörgås. Fick mjölk att dricka till frukosten häromdagen och det var tydligen fantastiskt gott! Äter gärna själv - med fingrarna eller med sked - blir allt bättre på att hantera skeden men lyckas ofta få mat på höger axel trots att han har skeden i höger hand?!?

Sovtider på natten: Somnar oftast mellan 19-20 (tjoho!) och sover sedan till 06-07. Det är helt fantastiskt (vi njuter så länge det varar, så inga pessimisstiska kommentarer om att det säker bö'lir värre igen ;). Jag kan äntligen lägga honom utan att det tar två timmar innan han somnar...
Sovtider på dagen: En gång på förmiddagen och för det allra, allra mesta en gång på eftermiddagen också. Oftast ett längre pass på förmiddagen.

Blöjor: FuzziBunz OS pocketblöjor på dagarna - det fungerar utmärkt. Vi kör fortfarande engångsblöjor på natten, det känns inte värt att förstöra nattsömnen! Har testat lite potta också med varierande resultat.

Språk: Inte mycket mer än tidigare, mamama för mat, dadadada utan någon klar betydelse (för oss i vart fall ;) "Tä dä dä" verkar betyda titta där. Brrrm för alla fordon/bilar/flygplan. Gör rörelserna till "imse vimse" när han vill byta blöja (vi sjunger alltid den sången när han ligger på skötbordet). Förstår mycket av det vi säger, kan till och med fungera med lite svårare saker. Försöker dock inte prata själv så mycket. Skriker fortfarande frustrerat av och till när vi inte förstår.

Favoritlek/aktivitet: Går mycket, hela dagarna men kan inte ställa sig upp direkt från golvet än. Rutschkana i lekparken var roligt! Andra barn är skoj. Gjorde raskt anspråk på "vildast barnet på Öppna Förskolan"...

Favoritleksak: Bollar, bollar, bollar. Vi hittade en studsboll på Frasses i helgen, den höll han sedan i resten av dagen. Bilar, lastbilar, bussar, traktorer, flygplan - ja, ni förstår. Stannar upp på golvet och tittar efter/lyssnar efter de fordon som passerar. Vill gärna upp i soffan för då ser han grannarnas bil. Var i hela friden kommer denna fascination av fordon ifrån? (Vare sig jag eller maken är speciellt intresserad av sånt).

Skrattar åt: Allt möjligt. Jag tycker han är generellt lite gladare nu, men han är nog inte vad man skulle kalla för "ett glatt barn" som skrattar hela tiden direkt.

Lärt sig nyligen: Gå! Klättra uppför trappen.

Övrigt roligt: Ja, det är ju lite sött med den där fordonsfascinationen i och för sig... Fick två tänder i överkäken precis runt 1-årsdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar