måndag, mars 31, 2014

Enkät inför klänningsveckan

Helena ville gärna att vi som tänkte delta också gjorde en liten enkät inför klänningsveckan, och det är ju alltid skoj - så här kommer mina svar:

Varför klänningsvecka?

Eftersom jag har mina egna kläder så kort stund varje dag (åtminstone ute bland folk) så blir det oftast mycket mjukisbyxor/leggings och trikåkjol eller motsvarande - trots att jag verkligen gillar att ha klänning!

Hur ser ditt klänningsanvändande ut idag? Kan du säga något om dina klänningar?
 Mest till fest, men har några vardagsklänningar också som jag använder mer eller mindre frekvent. Jag använder dock ofta kjol.

Förberedelser inför klänningsveckan?
Jag gick igenom garderoben lite sådär med armbågen i veckan och upptäckte att jag hade mycket färre klänningar än vad jag trodde! Det finns inte en klänning till varje dag (jo, om jag tar med festklänningarna - men de flesta av dem kommer inte fungera till vardags. Paljetter och volanger och väldigt korta?!?) Något par nya strumpbyxor skulle nog vara bra också - och se till att de leggings och strumpbyxor jag har är tvättade!

Förresten - att inte ha sju vardagsklänningar - det måste vara skäl nog till shopping va? ;)

Ser du några svårigheter med klänningsvecka?
Förutom att jag inte har sju (vardags)klänningar, så, tja, att man inte alltid är så pepp på morgonen. Å andra sidan brukar jag försöka ta fram/bestämma kläder kvällen innan så det ska nog gå. Fota är ju lite besvärligt, men ett snabbfoto i hallen antingen på väg till eller från jobbet måste jag väl kunna åstadkomma... Roligt ska det i vart fall bli! (Extra roligt att följa andra klänningsklädda också :)

2 kommentarer:

 1. Kul att ta del av dina svar! Vi är lite olika, du verkar tycka att trikåkjol är ganska enkelt, det gör inte jag. :) För mig skulle klänningsveckan egentligen kunna få inkludera kjolar också, de bjuder på likartade utmaningar.

  Angående tillräckligt antal klänningar så är det inte ett absolut krav att det ska vara sju olika klänningar under klänningsveckan, även om det förstås är roligare. Du har ett bra skäl till shopping om du har möjlighet i alla fall, ja. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkelt och enkelt, bekvämt i vart fall (och jag har ju arbetskläder, så hur jag ser ut drabbar mest maken i alla fall ;) ).

   Radera