torsdag, mars 06, 2014

Algot 12 månader

Namn: Algot Mauritz
Födelsedatum: 2013-03-06
Födelsevikt: 3795 g
Födelselängd: 50 cm
Vikt nu:  ?
Längd nu: ?
Storlek på kläder: En hel del 74:or fungerar fortfarande, men 80 blir alltmer lagom. Har några tröjor i storlek 86, mest för att det kan vara lite besvärligt att köpa tröjor i storlek80, det är fortfarande mest bodies i den storleken.

Mat: Allt är gott, fortfarande. Har haft en period där det inte fanns någon botten i honom, men nu verkar det plana ut lite igen.

Sovtider på natten: Somnar oftast någon gång mellan 19-22 och sover sedan hyfsat. Vaknar vanligtvis en eller ett par gånger på natten, men då brukar man kunna vagga sängen tills han somnar om igen. Har faktiskt somnat redan vid 19-tiden några nätter och sovit fram till 06.30 på morgonen några gånger. Vi håller förstås tummarna för att det fortsätter så. 


Sovtider på dagen: En gång på förmiddagen och för det allra, allra mesta en gång på eftermiddagen också. Oftast ett längre pass på förmiddagen.

Blöjor: FuzziBunz OS pocketblöjor på dagarna - det fungerar utmärkt. Vi kör fortfarande engångsblöjor på natten, det känns just nu verkligen inte värt att sabba nattsömnen!

Språk: Inte mycket mer än tidigare, mamama för mat, dadadada utan någon klar betydelse (för oss i vart fall ;) Har fortsatt göra likadant med händerna som han gör när han äter, när han är hungrig och vill äta. Förstår mycket, mat, äta, gå, med mera. Försöker dock inte prata själv så mycket. Kan ibland skrika frustrerat när vi inte förstår honom (vilket maken också gjorde i samma ålder).

Favoritlek/aktivitet: Vara ute i pulkan var jätteroligt. Går med allt som "gåbord" (inklusive soffbordet sedan vi tog bort mattan). Tog sex (!) steg i veckan, men det har han inte gjort om. Är fortfarande försiktig när det kommer till att gå (och det går ju så långsamt att gå jämfört med att krypa...)

Favoritleksak: Nallarna börjar vara mer omtyckta nu, men egentligen tror jag inte det finns någon direkt favorit. Ja, det skulle vara pappan då ;) Kanske finns det någon ny favorit bland födelsedagspresenterna? Bygga klosstorn är i och för sig väldigt roligt.

Skrattar åt: Gillar att man busar med honom, hissar upp honom i luften, kittlas, blåser på honom. Kryper efter eller bara sitter på golvet och leker med honom. Andra människor och framförallt barn är fortfarande superskoj!

Lärt sig nyligen: Gå några steg själv. Står relativt stadigt utan hjälp (fast törs fortfarande knappt).

Övrigt roligt: Gör rörelserna till "imse vimse" (inte de första men regnet och solen) och blir jätteglad när vi förstår att vi ska sjunga. Tyckte det var jätteroligt att vara med farmor, farfar och fastrarna när vi var i fjällen och åka pulka var skoj! Är riktigt bra på ljudhärmande ord (mycket bättre än mig) - kan till exempel berättar hur en skoter låter (brrrp) eller hur slalomåkarna låter (svosch). Blir i bland jättearg, skjuter fram hakan och de två små tänderna samt knyter händerna och slår dem mot golvet (bordet) - och skriker förstås, detta kombineras med en ilsket röd ansiktsfärg! Behöver jag säga att det ser väldigt roligt ut?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar