fredag, december 06, 2013

Algot 9 månader

Namn: Algot Mauritz
Födelsedatum: 2013-03-06
Födelsevikt: 3795 g
Födelselängd: 50 cm
Vikt nu:  8950 g
Längd nu: 71 cm

Storlek på kläder: 74. Någon enstaka 68 fungerar fortfarande, men 80 är för stort!
Mat: Allt är gott. Allt inkulderar t.ex. lutfisk, pasta, frukt, ja, verkligen allt! Godast är nog allt han kan äta själv - smörgås, frukt, grönsaker, majskrokar... Skönt att aptiten är god, även om man ibland får ge något att äta själv medan man matar (t.ex. lite majskrok).
Matintervall: Varannan - var 3:e timme dagtid.
Sovtider på natten: Ingen ändring här ännu, han somnar vanligtvis mellan 21.30 och 23.00. Somnar numera i M:s famn, men inte i min - där ska man klättra, pilla och fara runt som en propeller! Vi ska testa att väcka honom på morgonen så att han förhoppningsvis somnar tidigare på kvällen i stället.
Sovtider på dagen: Sover ofta 1-1,5 timmar på förmiddagen, c:a 1 timme på eftermiddagen. Fortfarande ofta en stund runt klockan 18 också - vi försöker undvika det, men det går nästan aldrig. Om han inte sov då kanske vi skulle kunna få honom att somna tidigare för natten i stället?
Blöjor: BumGenius/FuzziBunz OS pocketblöjor på dagarna - det fungerar utmärkt. Fortfarande Libero men nu storlek 4:a (?). När paketet är slut ska vi försöka oss på tygblöjorn på natten igen (men sömnen är viktigare just nu, för oss alla).

Språk: Efter förra månadens pratstart blev det mindre prat igen, men nu har det tagit fart "mamamama", "dadadada", "mämämämä", "babababa", "blablabla". Säger det så att det låter som ett samtal "Bla, bla blaabla".
Favoritlek/aktivitet: Ställer sig upp där han når (mot soffan, köksstolarna, fotpallen, annat användbart) är den aktivitet som utförs mest frekvent, ja och krypa omkring förstås. Går med gåvagnen, eller andra saker som går att skjuta framför sig. Har tagit något steg längs med soffa/soffbord, men verkar inte förstå att göra det med vilje.
Favoritleksak: Jag vet inte riktigt, men ljudleksakerna är fortfarande skoj. Maken är ju hemma nu, så jag vet inte vad det leks mest med!
Skrattar åt: Allt möjligt, har lätt till skratt. Gillar att man busar med honom, hissar upp honom i luften, kittlas, blåser på honom. Andra människor är fortfarande superskoj!

Lärt sig nyligen: Pussas! Stora, blöta pussar över hela ens ansikte. Bläsch, man blir plaskvåt, men det är ju så sött!
Övrigt roligt: Är nu hemma med M på heltid. Charmar alla när man har honom med sig. I brun overall med pepparkaksmössa på Ica Maxi t.ex...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar