fredag, september 06, 2013

Algot 6 månader

Namn: Algot Mauritz
Födelsedatum: 2013-03-06
Födelsevikt: 3795 g
Födelselängd: 50 cm
Vikt nu: 7700 g (20/8)
Längd nu: 64 cm (20/8)
Storlek på kläder: De flesta 62:orna fungerar än, även om de börjar vara snäva/korta. 68 använder vi också sedan ett tag tillbaka - han har med andra ord inte växt så mycket på sistone!
Mat: Äter allt vi ger honom, morot, ärtor, fisksoppa (!), lammfrikadeller i tomatsås med god aptit. Jag gör ofta lite mat åt honom på sidan om vår utan salt, men med samma innehåll. Amning får man nog dock säga är huvudmålen fortfarande, men jag/vi försöker fasa ut det mer och mer. Får oftast gröt till kvällsmat, men vi har ju fortfarande inte fått till några rutiner, så det är inte alldeles enkelt med maten...
Matintervall: Som förut, var 3-4:e timme dagtid. Har varit i ett utvecklingssteg nu någon vecka, så då har det ätits på natten och generellt sovits dåligt... Gäsp.
Sovtider på natten: Ingen ändring här, han somnar vanligtvis mellan 21.30 och 23.00, och vaknar ofta en gång under natten för blöjbyte och mat.
Sovtider på dagen: Har haft en period med mycket (nåja) sovande på förmiddagen igen. Fortfarande är det helt omöjligt att förutspå hur det kommer att sovas under dagen! 
Blöjor: Vi fortsätter med tygblöjor, BumGenius AIO OS på natten och BumGenius/FuzziBunz OS pocketblöjor på dagarna. Jag tycker alltid det fungerar sämre med mer läckage när Algot är i ett utvecklingssteg, men jag kanske inbillar mig?
Språk: "Nynnar" fortfarande av och till. Pratar mycket, många och långa meningar. Framförallt på förmiddagen pratas det.
Favoritlek/aktivitet: Simma/bada är nog det roligaste just nu. Strumporna är dock fortfarande jätteroliga - så roliga att vi tappade bort en strumpa på en promenad härom veckan... Ålar sedan ett par veckor tillbaka (så nu sitter det grindar i trappen både upp och ned!) och det går fort. Är helt obrydd om trösklar eller andra hinder. Sladdar är roligt, speciellt som det alltid kommer någon och pratar med en när man drar i såna... Lärde sig av kompisen Ragnar att skosnören går att dra i och det var ju roligt.
Favoritleksak: Brio-skallrorna vi köpte på semestern är skoj, dem går det att göra massor med oväsen med! Mini-fotbollen som han fick i doppresent av Axel är en nyupptäckt favorit!
Skrattar åt: gunga är roligt, gärna hög fart! Maken och jag är skoj. Att människor pratar med honom är nog det allra roligaste, då skrattar han och åmar sig.
Lärt sig nyligen: Åla sig fram.
Övrigt roligt: Mormor och morfar var på besök, det var uppskattat med nya lekkompisar. Mormor gångtränade med Algot och morfar hade tagit med lämpliga byxor för att krypa på golvet i! Mormor har bestämt hävdat i flera månader att nu, snart får han tänder - snart kanske hon har rätt?

3 kommentarer:

 1. Ja, jag fick också höra att tänder skulle komma i flera månader (från olika håll). Till slut kom en när hon var 7,5 mån... Men nu har hon ju 6 st!

  Nä, de där rutinerna... En vecka kan man tro att man fått kläm på det och sedan är det tvärt om. Men nu har T haft samma mönster i två mån tror jag så snart är det väl dags för ett nytt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hittills har vi inte lyckats hålla oss till någon rutin alls mer än ett par dagar (fast inga rutiner är kanske en rutin det med?). ;)

   Radera
 2. Oväsen verkar vara en hit för små barn. Oj, vad vi kommer ha ont i öronen framöver (gissar jag) :-) Algot verkar spurta om R i vikt vid samma ålder. Heja Algot! Kul att han fick inspiration med skosnörena, hihi.

  SvaraRadera