torsdag, juni 13, 2013

Ekolådan

När vi var på Trädgårdsmässa på Nolia i slutet av april (eller möjligen början av maj?) (Den var för övrigt riktigt dålig, så lägg inte pengar på den) så hittade vi Ekolådan och deras produkter där. Ekolådan innebär att man prenumerar på frukt-/grönsaks-/frukt- och grönsakslåda med ekologiskt innehåll i det intervall man vill. Vi blev sugna att testa och tecknade oss för ett två-lådors abonnemang, som vi nu fått (och ätit upp ;), så nu kommer en liten recension:

+
- Man själv kan välja vilka veckor man vill ha sin låda och det är lätt och smidigt att ändra vecka.
- Det finns lådor i olika prisklasser och varianter. Från 195 kronor för "lilla grönsakslådan" som innehåller sju sorters grönsaker.
- Toppen med ekologiskt! Vi känner oss som duktiga, medvetna konsumenter ;)
- Så mycket godare med ekologiska grönsaker och frukter än de vanliga (jag tycker det är stor skillnad).
- Informationsbrev med innehållet i de olika lådorna skickas ut veckan innan.
- Pengarna dras när lådan levererats.
- Man behöver inte ha en löpande prenumeration utan kan gå in och säga att man vill ha en låda till nästa vecka.
- Ekologiskt tillvalssortiment finns, beställer man ur det levereras det samtidigt som lådan. 
- Man får frukt/grönsaker som man inte köper vanligtvis (kan ju förstås vara en nackdel också, när man får något som man inte gillar. Till exempel fänkål två huvuden vid två tillfällen).
- Receptförslag följer alltid med.


- Valet av frukt känns inte helt säsongsanpassat (t.ex. fick vi apelsiner i fruktlådan i slutet av maj) och de var tyvärr rätt torra.
- Leverans på dagtid (åtminstone där vi bor). Det går ju bra nu när jag dels är hemma och det är varmt ute, men känns som om det kan bli ett bekymmer på vintern.
- En "nackdel" är att det är kort hållbarhet motför man är van - det är så klart egentligen positivt, men blir ändå lite besvärligt.

Sammanfattningsvis gillar vi Ekolådan och vi kommer säkert beställa därifrån fler gånger, det är smidigt och dessutom roligt med omväxling mot vad man brukar köpa. Efter midsommar kommer det dessutom en Sverige-låda, den ska vi absolut testa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar