torsdag, juni 06, 2013

Algot tre månader

Namn: Algot Mauritz  
Födelsedatum: 2013-03-06
Födelsevikt: 3795 g
Födelselängd: 50 cm
Vikt nu: 6285 g (!)
Längd nu: 61,5 cm
Storlek på kläder: 56 är för litet, fast några favoriter använder vi ändå. Ehrm. 62 är bra, men ofta korta i armarna (å andra sidan använder vi mest kortärmat just nu).
Mat: Amning.
Matintervall:  Var 3-4:e timme dagtid, något oftare på kvällen. Kompenserar det med att några nätter ha sovit mellan 23-06 utan amning! Ammar dock fortfarande oftast en gång på natten.
Sovtider på natten: Brukar nu oftast sova vid 23-tiden som senast, somnade i tisdags för natten redan vid 21.30! Har dock också vaknat vid 04 några nätter och tyckt att det varit morgon. Gäsp.
Sovtider på dagen: Sover vanligtvis en längre stund på förmiddagen och en kortare på eftermiddagen. Med längre menar jag 1 timme och kortare 20-30 minuter. Fast det är mer en trend än något som händer varje dag.
Blöjor: Nu har jag köpt/lånat tygblöjor, så nu ska de införas med lite mer ordning. Använder i övrigt just nu Libero storlek 3 (Pampers var slut på Ica förra gången vi handlade).
Språk: Jollrar mycket, långa ramsor! Lystrar när man säger "Pytten" (vi måste verkligen börja kalla honom Algot i stället ;)
Favoritlek/aktivitet: Babygymmet är roligt, men han har nu lyckats fånga leksakerna, så det är inte riktigt lika skoj. Babysittern och lekbågen på den är rätt skoj också. Suger mycket på händerna/fingrarna.  Sitter i soffan med kudde under benen, så kan han sitta nöjd länge! Står lutad mot ryggstödet - också roligt. Nu i veckan har vi börjat sätta honom i Antilopstolen med en kudde bakom ryggen, där trivs han bra. Lyssnar noggrannt när det är musik!
Favoritleksak: -  
Skrattar åt: allt möjligt, gillar ljud och fart. Tycker mycket om när folk pratar med honom (även okända människor). Har lärt sig skratta, inte bara le!
Lärt sig nyligen: Att ta tag i leksaker/saker - ser nu ut att undra vad man ska göra när man väl fångat saken i fråga... Jollra långa haranger är också nytt.
Övrigt roligt: Det känns ändå som att det går framåt med rutiner och vanor. Inte helt förutsägbart, men betydligt mer än tidigare. Somnar lättare (vilket väl iofs är roligast för oss föräldrar ;).

6 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Oho! Antilop!! Låter lovande det! Han rasar inte åt sidorna då? Eller drar ni kudden runtom liksom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi drar den lite på sidorna också!

   Radera
  2. Skall testa det!!

   Radera
 3. Anonym10:00

  Jag skrev här tidigare, men det försvann på något sätt. Nåja. Vill bara igen säga att det är så roligt att läsa om Algot! Känner igen mycket av det du beskriver, i V alltså. Ska bli spännande att höra vad ni tycker om tygblöjor också. =) / Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ett inlägg längre ned om tygblöjor också - vi gillar det! (Fast det blir betydligt fler byten/dag med tygisar och vi fuskar rätt ofta, ffa för att vi inte har tillräckligt många i förhållande till hur svårt det är att torka i vår tvättstuga nu på sommaren...)

   Radera