måndag, maj 06, 2013

Algot två månader

Namn: Algot Mauritz  
Födelsedatum: 2013-03-06
Födelsevikt: 3795 g
Födelselängd: 50 cm
Vikt nu: 5425 g (!)
Längd nu: 57 cm
Storlek på kläder: 50 är för litet, 56 är bra, men det är storleken som mamman glömde så oftast blir det för stora 62:or... 56:orna börjar ändå vara lite för korta i armarna.
Mat: Amning.
Matintervall:  Fortfarande var 3-4:e timme dygnet runt. Har dock överraskat med några sovpass på natten om 6 timmar - fler såna hoppas mamman på! Äter, tack och lov, lite fortare nu, men snuttar gärna länge på kvällen.
Sovtider på natten: Har de senanaste dagarna-veckan somnat tidigare på kvällen, som senast igår vid 00-tiden. Sover gärna länge på morgonen (idag vaknade vi vid 10...) - ja, med amningar under natten förstås.
Sovtider på dagen: inga regelbundna tider. Sover oftast rätt korta stunder åt gången, helst i någons famn eller i bärsele. Förmiddagen är bästa sovtiden.
Blöjor: Pampers, storlek 2. Tygblöjorna var bra, men för små... Ska köpa nya!
Språk: Jollrar/gurglar så smått, inga långa ramsor och överraskar ofta sig själv med olika (nya) ljud! Ofta glad (när det inte är sovdags) och har lätt till skratt!
Favoritlek/aktivitet: Leka med pappan, fortfarande. Babygymmet är roligt, han slår till sakerna så de låter/rör sig. Att prata med mamman och pappan eller vem som helst som ler. Babysittern är rätt skoj också. Tuggar mycket på händerna, speciellt när han ska sova. Gnuggar sig i ögonen när han är trött, inte alltid dock.
Favoritleksak: -  
Skrattar åt: mest åt maken. Han är skojig den där pappan. Fast mamman är också rolig. Extra skoj när någon säger "hoho" eller "tjokoko".
Lärt sig nyligen: Börjat gurgla/jollra. I stort sett helt stadig i nacken.
Övrigt roligt: Bärselen är bästa stället att vara när man sover på dagen. Gillar när det händer saker, Centralstationen i Stockholm var toppen! Tog napp för första gången igår -lärde sig direkt att om man spottar ut den, stoppar någon tillbaks den igen och det är ju roligt (ackompanjerades varje gång av ett leende). Vill gärna sitta upp, och "står", om än ostadigt, när vi håller i honom. Det känns som om Algot blir alltmer en liten pojke, i stället för en bebis.

 Algot två månader.


 Algot 1 månad 
(Jag tog inga "riktiga" måndasfoton i april, tyvärr, för mina föräldrar var här och hälsade på så det glömdes bort).

12 kommentarer:

 1. Men gah!! Har du fått en kommentar och två "test" av mig på denna??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har bara fått den kommentaren jag svarar på nu!

   Radera
  2. När jag försöker kommentera direkt från Feedly så försvinner kommentaren ut i tomma intet när jag trycker Publicera. Störigt! Och det är meckigt att rätta stavfel när jag skriver från iPhonen...
   Nåja! Jag skulle bara säga att jag håller med, det är så himla häftigt att se dem växa upp och deras personligheter komma fram!

   Radera
  3. Så irriterande! Jag har hört fler som haft problem med att kommentera från Feedly, men vet inte riktigt om jag kan göra något åt det...

   Radera
  4. Antar att det är Ffedly och Blogspot generellt som inte kommer överens.

   Radera
 2. Anonym10:55

  Vad roligt att läsa! =)
  Kram, från Sara som nu också har en tvåmånaderskille =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det känns helt knasigt att det gått så lång tid redan!

   Radera
 3. Åh, såg vikten nu! Snyggt jobbat!! Gräddtuttar? :)

  SvaraRadera
 4. Ha ha... två månader och blir mer en liten pojke iställe för bebis? Det var kanske att ta i. ;) men definitivt ingen liten nyfödd spädis längre utan en riktig bebis. Det är så kul när dom börjar vara med på noterna och lite humor skymtar fram. Njut!

  Min Kerstin däremot blir allt mer en liten flicka än en bebis nu. Alla fröknarna förundras över hur hon kvar vara så glad och bara spruta ut ord och sånger hela dagarna lång på förskolan. Det är ingen hejd! :D Hon är 19 månader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Allt är ju relativt förstås ;) Men jämfört med det lilla byltet som fanns där från början tycker jag mig ändå skymta mer av hans personlighet!

   Det kan jag tänka mig, så roligt! :)

   Radera