tisdag, april 02, 2013

Saker man kan säga och höra

under och efter en förlossning:
"Mamma, hjälp!" Efter tredje gången (typ, kan ha varit den 30:e) frågar barnmorskan "Skulle du vilja ha din mamma här?" "Nej, aldrig i livet!" "?!" (Jag ropar alltid på mamma när saker är riktigt eländiga, min mamma kan fixa allt - så det så!).

"Jag skulle vilja ge dig starkare smärtlindring är alvedon, men jag ser ju att du inte behöver det!" (Nej, det räckte bra med Alvedon, trots allt).


"Ja, den där rosafärgen lyfter ju verkligen fram din blekhet!" (Sagt med glimten i ögat, när jag satt och stickade på min ceriserosa sjal; och jag var (är) väldigt blek efter blodförlusten).

6 kommentarer:

 1. Själv kände jag mig lite splittrad till epitetet "huvudvärkstjej" i samband med utskrivning. Jag tycker att det klingar lite nedsättande även om det stämmer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huh, ja, det lät inte så trevligt. Hade du huvudvärk (eller gav du personalen huvudvärk? ;)

   Radera
  2. Nej, det hoppas jag att jag inte gjorde :) Jag fick det stora onöjet att drabbas av post spinal-huvudvärk förmodligen i kombination med spänningshuvudvärk. Såg till att få med mig Citodon hem (mycket fint preparat enl mig, men inget jag brukar skriva ut åt mig själv..)

   Radera
  3. Nejmen äsch, så onödigt! Ja, jag har aldrig testat, men det är ett preparat jag tror på! (det låter klokt att inte skriva ut åt sig själv ;)

   Radera
 2. Carolina20:45

  Mamma-grejen kan vara det roligaste jag hört! Idag iallafall!!

  SvaraRadera
 3. Haha, kul. Vissa saker som jag säger (oftast när jag är upprörd) bör man nog inte heller tolka bokstavligen... Hoppas att dina kinder färgar på sig snart (men att du fortfarande passar i den rosa sjalen).

  SvaraRadera