måndag, april 01, 2013

Köket

Innan Algot föddes jobbade vi (mest maken, i ärlighetens namn) på rätt bra för att "bli färdiga" med renoveringen - det kändes inte så lockande att renovera med en nyfödd. Sist ut i renoveringen var köket (först ut i renoveringsredovisningen dock), vi har även gjort klart på övervåningen (hall, klädkammare, barnrum - inte badrummet dock). För att ni inte ska ha glömt hur det såg ut när vi fick huset i oktober så kommer här några mäklarbilder först:
 photo 7AV4U4MT_q127_w780_mFile_cmOnlyScaleDown.jpg

 photo 7AV4U4NM_q127_w780_mFile_cmOnlyScaleDown.jpg
 photo BAV4U4M1_q127_w780_mFile_cmOnlyScaleDown.jpg

Skåpen är oförändrade, så dem får ni inte se - däremot har vi lite mindre furu nu. Tackochlov.


För länge sedan hittade jag det här fotot på Pinterest, och sparade det i min mapp för inredningsinspiration:
Dels gillade jag färgerna (men lite för vit bas för oss), men framförallt gillade jag hyllan nära taket. Kökets form är väldigt lik vår och nu har vi satt upp en hylla på samma sätt - och det blev precis så bra (och snyggt) som jag hoppats. Så här blev det:Stolarna har jag fått efter min mamma, jag trodde hon hade köpt dem på 50-talet, men det visade sig att de är min gammelmormors ursprungligen (men de är sannolikt från 40- eller 50-talet ändå). Jag tror sitsen är stoppad med gammaldags "nallefoder" - sånt där hårt, det känns och låter så. Vi gillar stolarna skarpt i vart fall - och de är sköna att sitta på! Förresten, påskrisets dekorationer är lite extra roliga - vissa ärver pengar när deras anhöriga dör; jag ärvde ett påskdekorationskit (ja, och stolar, skänk och finaste sovrumslampan). 

Tapeten är Midbecs - MissPrint och lampan är Kartells Fly. Bordet kommer från Ikea. Vi är riktigt nöjda - köket är det första rummet som verkligen känns färdigt (myrmamman hävdar nog att det saknas gardiner, om jag känner henne rätt ;).

11 kommentarer:

 1. Jättesnyggt, kul att se!

  SvaraRadera
 2. Vad fint ni fått till det! Jättesnygg tapet och så mycket fräschare med vitt! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, omålat furutak hade vi i alla rum... men vi är rätt bra på takmålning numera ;) (och även om jag gillar färg tycker jag att det finns fördelar med vita tak).

   Radera
 3. Vad snyggt det blev! Tapeten och lampan blev en superkombo:)
  Nu blev det så att mamma kommer upp idag tills på torsdag, ville utnyttja sitt påsklov för lite extra barnbarnsgos:) Hur ser det ut för er senare i veckan? Vi har inga planer varken torsdag eller fredag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja, vi är som sagt väldigt nöjda! Nu ska vi bara försöka få det lika bra i resten av huset ;)

   Ja, det förstår jag att hon vill! Vi ska på BVC på torsdag förmiddag och sedan kommer mina föräldrar antingen torsdag eftermiddag eller fredag och stannar över helgen - kanske i början av nästa vecka i stället?

   Radera
  2. Aha okej.. Jag och Alva åker söderut för att hälsa på vänner och är borta från söndag till fredag så då får det bli veckan efter nästa vecka istället:)

   Radera
  3. *fnissar* Det spelar ingen roll om man jobbar eller är ledig - det är lika svårt att hitta en lämplig tid ändå ;) Det får det bli!

   Radera
 4. Så snyggt det blev! Och tapeten! :) Den var supersnygg!!

  SvaraRadera
 5. Åh vad roligt att få se bilder från huset. Det blev supersnyggt i köket. Jag ÄLSKAR kökslampan! Himla läckert med färgen gul/orange mot blåaktig tapet. Jag hoppas att vi kan ses snart och jag får provsitta stolarna irl. :-D

  SvaraRadera