torsdag, januari 10, 2013

Nyårsafton

firade vi här hemma med goda vänner, en riktigt mysig kväll med god mat och dryck, brädspel och snask. Så här såg bordet ut innan vi högg in på maten:
New years eve
Jag är så nöjd med min nya ljusstake från Iittala - den är snygg som den är men går lätt att dekorera. Till jul var den full av små julgranskulor, nu akryl"stenar" som ser lite ut som is.

Som välkomstdrink serverades en Kir Royal, den gick lätt att göra alkoholfri, vilket behövdes. Till förrätt serverades en tropisk räkcocktail, den var riktigt, riktigt god! Den kommer nog att dyka upp igen vid tillfälle. Jag gjorde stjärnor i stället för krutonger, tyckte det passade bättre för nyårsafton ;)

Starter - shrimp cocktail
Sedan blev ingen mer mat fotograferad, vi var för hungriga... Varmrätten bestod i vart fall av pepparstekt fläskfilé med citronmarinerad blomkål (skippa blomkålen, det var ingen hit!), potatisgratäng i portionsformar och pepparsås. Jag är ingen fläskfiléfantast, men den här blev riktigt bra (fast om du gör den, stek den till lite högre innertemperatur, den var fortfarande rosa i mitten för oss när vi följde receptet :/). Till efterrätt blev det chokladtårta med hallon- och apelsincurdsfyllning och lättvispad grädde från Allt om Mats nummer som kom ut runt Halloween. Supergott! En (nästan) likadan tårta bjöd vi makens familj på när de var här i oktober:
Photobucket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar