söndag, januari 06, 2013

Matsedel v. 2

Ja, då kör vi igång igen efter alla helger, idag har vi städat ut julen (fast julgranen står kvar, om än avpyntad och näst intill avbarrad), bearbetat tvättberget och M har slipat och målat i det blivande barnrummet. Skönt att få det lite ordnat inför arbetsveckan som kommer. Veckohandlingen kvarstår dock... Rent matmässigt planerar jag att vi i år ska äta efterrätt oftare. Det är ju så gott, och behöver inte vara krångligt (en god frukt räcker ju egentligen). När jag var liten vill jag minnas att vi åt efterrätt varje söndag, men å andra sidan var det ju alltid 1,5 meter snö på vintern och sol varje dag på sommaren, så jag vet inte om det stämmer ;). Har ni några tips på goda efterrätter får ni gärna berätta/länka!

Här kommer veckomenyn för vecka 2 i vart fall, och som alltid är jag lite trött på de gamla vanliga recepten efter höst, jul och helger, så det blir en hel del nytt i veckan. Mycket pasta dessutom - tro om jag behöver kolhydratladda inför de kommande månaderna?

Måndag: Tjockpannkaka, äppelmos, morot.
Tisdag: Japaninspirerad lax med ris, edamamebönor och morot.
Onsdag: Frikadeller i paprikasås, pasta.
Torsdag: Fiskbullar, potatis, gröna ärter.
Fredag: Pastagratäng med mögelost, valnötter och fläskfilé (låter det inte som underbar mysfredagsmat?), sallad.
Lördag: Moules et frites, bröd (det är ju såååå gott!).
Söndag: Spaghetti bolognese på högrev ur Markus Aujulays Pasta-kokbok.

3 kommentarer:

 1. Men guuu så gott! :-)

  SvaraRadera
 2. Carolina20:22

  Men himmel, får jag komma och äta hos er på lördag?! Det är ju VERKLIGEN såå gott! Dessvärre är jag själv med att tycka det här hemma så jag håller mig till att äta det på restaurang...

  Efterrätter... ja, det är jag så svag för! Men då jag egentligen inte tycker att barnen behöver det så har vi förskjutit det till efter nattning. Men då unnar vi oss ofta en god glass, kladdkaka, paj och vaniljssås, glass och bär, en god kaka eller lyxchoklad till en kopp te. Avancerade efterrätter gör jag bara om vi har gäster. (Eller då våra gäster ju ofta är barnfamiljer, blir det lika ofta 3-smakglass, chokladssås och strössel haha!) Jag är definitivt mer en efterrättsperson än förrättsätare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, du är välkommen! :)

   Det är nog inte så dumt, det känns som att det lätt blir mycket sötsaker... Jag äter helst förrätt+efterrätt - skulle gärna äta flera förrätter för det är nästan alltid godare! Förrättsbuffé vore min grej ;)

   Radera