tisdag, januari 01, 2013

Årskrönika 2012

Januari började året (på gammalt, traditionellt vis) och vi kom hem från nyårsfirandet i Tärnaby. Jag jobbade fortfarande kvar på MAVA och Magne gjorde sina sista pass på medicinkliniken innan AT:n tog vid. Vi upptäckte att man kunde låna ljudböcker via biblioteket, så vi lyssnade flitigt. 
Photobucket
I februari åkte vi ner till Timrå, för då fyllde Myrpappan 80, det firades ordentligt, som sig bör - och vi var den stora presenten! I februari firade vi också 2-årig bröllopsdag och 4-årig (eller möjligen 1-årig förlovningsdag, det var ju skottår). Med tanke på allt firande året började med kändes det också logiskt att "nyårslöftet" för året var här ska firas!

Sagt och gjort, mars inleddes med kafferep och sju sorters kakor, självklart hembakt och tårta på slutet. Vi bjöd in vänner från alla möjliga håll men fick ändå kvar kakor i flera veckor?! Att vi bjöd in till kafferep var förstås för att både M och jag fyller år i början av mars, och jag ville ha en ursäkt att baka mycket ;)
Photobucket
I mars lärde jag också ut nya gamla ordspråk, till patienternas förvåning och min glädje. April inleddes med typiskt aprilväder, 2 dm nysnö på 1:a april... resten av månaden kändes det mest som om vi väntade på våren, den dröjde dock. Till påsk hade vi besök från Timrå av goda vänner. Jag kom med i Color, Stories, Inspirations designteam, och gladde mig över det - så skoj! Spaghetti carbonara åt vi lite för ofta under 2012, sannolikt även i april ;)
Photobucket
I maj deltog jag i Kristinas Photo a Day-utmaning, jag lyckades inte riktigt fota alla dagar/teman, men tillräckligt många för att känna mig rätt nöjd. Jag deltog i  Umeå Vokalensembles uppsättning av Utlottningen som flöjtist, så svårt och otäckt (även om det gick hyfsat) - det gör jag inte om! Det viktigaste vi åstadkom under maj var nog att vi efter nästan fem år i vår lägenhet var nog att vi fixade balkongen, den blev så fin:
Photobucket
Photobucket

Tyvärr var sommarvädret så dåligt att vi knappt fick möjlighet att sitta där... Vår nya favoritrestaurang Rex Bar&Grill, fick också besök under maj. Toppengod mat och fantastiska viner. Apropå mat så impulsköpte jag en glassmaskin, den använde vi mycket under sommaren, trots det dåliga vädret ;)
Photobucket
För att komplettera hushållsmaskineriet köpte jag i början av juni en köksmaskin (hushållsassistent, äh, jag vet inte vad de heter, men typ KitchenAid, fast en Kenwood), och ojoj, vad bra mitt hembakade bröd blev sedan! Den har använts flitigt hela sommaren och hösten. Vi fortsatte husletandet, hela vintern och våren, men i början av juni hittade vi Huset. Till vår förvåning var det ingen annan som insåg dess förträfflighet, utan vi fick köpa - utan budgivning. Extremt lyxigt på vårt område... (och sån tur att vi fixat balkongen...) Inflytt i mitten av oktober - förstå hur lång tid det var dit!
Photobucket
I juni letade vi också efter maskrosor (hur svårt det nu kan vara?) och kokade maskrossirap - den passade ju utomordentligt bra med den hemgjorda glassen. Slurp. 
 
Vi firade midsommarafton med goda vänner, men jag funderade mest på varför jag var så trött och hade sådan hjärtklappning hela tiden?
I juli och början av augusti hade vi semester och ägnade mest tid åt transporter (kändes det som åtminstone). Mina föräldrar, Bulgarien och M:s familj fick besök av oss. transportsättet (ja, inte till Bulgarien förstås), var med bästa pÄgget (ja, bilen!) - vi lärde oss att det är en bättre vinterbil än sommarbil - för någon kyla inuti gick inte att få till. Flämt. Efter semestern börjar jag jobba på gastroavdelningen, där trivdes jag betydligt bättre, M fortsätter AT:n, med diverse operativa specialiteter. Jag gör några inköp till huset, men framförallt sparar vi pengar för att ha råd med att renovera. Vi bestämmer oss för att ta ledigt när vi får huset för att kunna måla (furu)taken vita. Augusti innebar också att jag blev gammelfaster en andra gång, denna gång till en liten Hannes. Skoj, skoj! Tyvärr hann vi inte dit på besök förrän till barndopet. Det var något med den där flytten som slukade tid! 

September inleddes (more or less) med pysselträff tillsammans med Pysselhäxorna, jag sålde pyssel jag inte längre använder och skänkte pengarna till Läkare utan gränser, det blev drygt 1100 kronor och då hade jag ändå med det mesta hem igen!?! Så värst mycket pysslat blev det dock inte, inspirationen var inte på topp! Vi fortsatte rensandet i lägenheten, det var en hel del saker vi gav till Myrorna och även en del som fick gå direkt till soprummet. Många kokböcker gav vi bort - var kommer de ifrån allihop? Alkoholfria alternativ blev viktigt, men 17 också - det finns ju knappt?! Mest funderar vi och planerar vi förstås inför den kommande flytten, inredningsmoodboards till exempel. 
Oktober dominerades förstås helt av husinflytten - äntligen var det dags! Den förlöpte smidigt, tack och lov för städ- och flyttfirmor. Vi hann måla mycket mer tak än vad vi hade trott. Myrföräldrarna kom och överraskade på fredag eftermiddag. Överraskning var ordet, sa Bull. Furu sa Bill: 
Photobucket
PhotobucketPhotobucket


Jag började dock månaden på kurs i Stockholm tillsammans med ett par kollegor. Kursen tillbringade
jag med stickningen i händerna - en del av föreläsarna blev visst lite överraskade - jag förstår inte varför? (Eh, jag kan i princip inte sitta rakt upp och ner och "lyssna och lära", men med en enkel stickning går det bra). I oktober var vi också på ultraljud och såg vår nyaste familjemedlem gömma sig bakom sina händer - ja, vem vill vakna om man nu tagit sig en sovmorgon? I slutet av oktober och början av november hade vi makens familj på besök - himla smidigt med gästrum i källaren tyckte alla inblandade. I november (och för all del i oktober) hade vi besök av Ikea så många gånger att vi till sist blev bekanta, jag och chaufförerna. Till sist hade vi i vart fall fått hem allt - bord, sideboards, toalettinredning och bäddsoffa. Bra så! Hittills är vi nöjd med inköpen, här kan man se Bestå, sideboardet:
Photobucket 
Vi blev för övrigt storkunder hos Posten, huh så många paket det blev med diverse inredning, och än är det nog inte färdigt. Nåja, fint blir det! För övrigt vill jag göra lite reklam för Colorama, Ersboda som vi handlat all färg och övriga (färg- och renoverings)tillbehör hos - trevligt bemötande och bra tips för oss som är noviser. I december var jag julsugen som bara den, jag har aldrig julpyntat så som i år. Vi hann också med ett dop (nyaste brorsonssonen, ni vet) och passade då på att ta med lite julpynt hem från mina föräldrar. Två nattjoursveckor, där den första nattjouren inleddes med 38.8 i temp - väl varmt om man inte är patient, klarades av. Den 1:a december kom snön, efter en lång och blöt höst, med besked - maken inledde skottningen och vi var på julbordsknytkalas med vår gata. Mysigt!
Photobucket
Myrföräldrarna kom upp över julhelgen som firades i all stillhet. Nyår firas med goda vänner, nästan samma gäster som till midsommar för den delen (men inte samma mat ;).


4 kommentarer:

 1. Vilket händelserikt år! Både Hus, Hushållsapparat, Husförbättringar och en till Husinvånare på gång. Hoppas 2013 blir minst lika bra för er!!!

  Missat en bokstav i rubriken btw?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får man säga. Jag är nöjd om nästa år bara blir hälften så händelserikt ;) Tack och detsamma!

   Nej, jag tror inte det?

   Radera
 2. Oh vilken händelserikt år ni haft :) Och vad mycket mer som väntar er i år! Stort grattis! Kram och god fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla och detsamma! Kram

   Radera