fredag, december 30, 2011

Någon slags årssammanfattning

utan vare sig inneboende eller kronologiskt ordning konstaterar jag att 2011 var året då jag övergav (om än ofrivilligt) tryggheten på kardiologen för att ge mig ut och randa mig på andra avdelningar/kliniker, först ut i februari var Klin fys där jag trivdes bra (och stickade ett par vantar, när patientflödet var lågt) i slutet av året blev det medicinkliniken och MAVA som var mitt hemviste (äh, vem försöker jag lura en gång brandgul kardiolog, alltid kardiolog).

Matmässigt ackompanjerades året av helstekt kyckling, framförallt i form av söndagsmiddag, med olika tillbehör och kryddor - gott och enkelt. Matvete blev en ny favorit som vi åt mycket av. I december bjöd vi också myrföräldrarna på detta, vilket var populärt. Matvete kan med fördel kombineras med rödbetsbiffar, det gjorde vi flera gånger under hösten. Pasta med salsiccia, vitt vin och tomat var också en favorit som återkom, och återkom och återkom... När vi tröttnat på den blev det aubergine och lammfärs till pastan i stället. (Bägge recepten från samma kokbok: Måndag-torsdag: riktig mat för familjen av Markus Aujalay). 


Photobucket
Som vanligt bojkottade jag traditioner och på midsommar åt vi plockmat och inte sill - jag förstår inte den svenska traditionen med att slänga fram massor av smörgåspålägg och frukostmat och kalla det traditionell jul-/påsk-/midsommarmat. För övrigt hade min aversion mot lax gått över, så det återinfördes på matsedeln. Gott så.

Vi bytte bank, Handelsbanken med Frida i spetsen blev vårt nya val, och jag gläder mig över att ha en bankkvinna som säger "åh, sån tur ni kunde komma" i stället för "varför är ni så sena?" när vi med andan i halsen kastat oss iväg från jobbet men ändå inte hunnit iväg i tid. Anledningen till bankbytet var förstås husletandet, men det senare har inte varit så framgångsrikt. Än. Men vi har tittat på många hus som för tankarna till termer som "ruckel", "ofrivillig simbassäng", "renoveringsobjekt" för att inte säga, det ständigt återkommande "hur tänkte de här?".

Under sommaren bytte jag (och maken) server och gille, och sedan slutade jag i princip spela WoW, men spelsuget kanske återkommer? I stället tillbringade jag ett stort antal timmar med ljudböcker och handarbete - en hel del gjort med garn jag redan hade i gömmorna. Det stora flaggskeppet för detta blev nog ändå mina tvåändsstickade vantar med nålfiltad dekoration...
Andra saker jag också ägnat mig åt är slalomåkning i Österrike med svärföräldrar och småsvägerskorna (a.k.a. makens inte-riktigt-så-småsystrar). Året avslutas också med slalomåkning, men då utan makens familj. I november reste vi iväg till New York med hela makens familj, jag spenderade hela resan med feber och förkylning, men någon gång ska ni nog få se bilder därifrån också ;)
Photobucket 
Annat roligt är att jag och H fortsatte att äta middag en gång i månaden på Bishops' arms, en middag som förvånansvärt ofta avslutades med någon variant på "men när vi bestämmer, då!". Jag och I-M fortsatta med torsdagsluncherna, som vi gjorde vårt bästa för att få till oavsett hur schemat egentligen såg ut, med varierande resultat.

1 kommentar:

  1. Jag har också varit WOW-beorende.. Faaarligt. Har fortf sug efter det spelet trots att det var läääängesen nu...!

    SvaraRadera