måndag, oktober 03, 2011

Levande anakronism?

Ibland känner jag mig verkligen så. Jag anser till exempel att alla har ett kollektivt ansvar, att det sällan - ens på individnivå - är bra att plocka russinen ur kakan. Bekvämt, absolut men kanske inte prospektivt bra. Tyvärr känner jag ofta i diskussioner om detta att jag kämpar i motvind.

1 kommentar:

  1. Jag håller med dej i princip, vi alla har ett kollektivt ansvar för vår jord, nästa generation (och den äldre) för alla svaga, för varandra och för tjaa.... väldigt mycket runt omkring oss. Vi har rättigheter och skyldigheter som ger oss inflytande och medbestämmade och vi har ett kollektivt ansvar för att saker och ting fungerar och förvaltas på ett gott sätt.

    På det mer "lilla planet" har vi okcås ett kollektivt ansvar, inom en familj, påarbetsplats eller i en förening exempelvis, det går inte att bara se svart och vitt, skylla på enskild individ om något är fel/inte blir gjort/går snett utan vi alla bör känna att vi kan hjälpa till samt att det är ok att be om hjälp, fråga till råd etc.. Vi kan iinte heller lämpa över saker å ting på någon/andra och en sätta oss bekvämt till rätt rättta och bara vänta på att få allt serverat.

    Du spelar väl instrument?, i en orkester behövs ju alla instrument och alla måste göra sitt bästa för att det tillsammans ska låta bra ;)Man stötta varandra och hjälps åt annars låter inget bra.

    SvaraRadera