måndag, oktober 17, 2011

Dagens i-landsproblem måhända

- men ändå, det irriterar mig lika mycket varje gång en mäklare tycker att maken och jag är helt knasiga som 1. inte kan gå på husvisning på lunchen, och 2. har arbetstid till 17.00 och i stort sett alltid jobbar fram tills dess och därför inte kan gå på husvisning _före_ dess? Om de inte har möjlighet att visa huset på kvällstid så är det okej, att vara sur och otrevlig mot oss när vi ärligt säger att vi inte kan tidigare än klockan 17 känns inte bra.

(Förvisso kommer vi inte att kunna på annan tid även om mäklaren inte kan på kvällstid, men det är en annan diskussion).

5 kommentarer:

 1. Du har rätt att bli irriterad! Verkar inte vara en trevlig mäklare, eller särskilt smart för den delen, då han/hon inte verkar ha fattat att mäklare är ett serviceyrke..

  SvaraRadera
 2. Instämmer - men det vet du ju redan:)

  SvaraRadera
 3. Carolina20:48

  Äsch, ni är alldeles för lojala med era arbetsgivare! Tänk vad lyxigt att lägga komp-tid en eftermiddag och glida runt på visningar istället?!
  (Jag har en syster som är mäklare och det är inte alltid roligt att jobba kvällstid. De flesta mäklare får inte heller jourtillägg...)

  Lycka till i jakten!
  Kram Carolina

  SvaraRadera
 4. Carolina21:06

  Fast jag håller såklart med om att man inte får vara otrevlig! Även om ni inte köpt något (ännu) så är ni ju mäklarens kunder!

  SvaraRadera
 5. @Sara: ja, det ger ingen vidare start inför eventuellt köp om inte annat...

  @Carolina: Jag kan inte rå för att mäklare har dåliga anställningsavtal ;)

  Om det vore så att jag kunde boka in mig för husvisningar, tja, säg i januari för de hus som kommer ut nu så visst, då kan jag gå på komptid. Jag jobbar oerhört sällan över men kan å andra sidan inte heller räkna med att gå hem tidigt varje gång det är visning, arbetsbelastningen tenderar vara lite ojämn och att ta ut komptid utan att förvarna är svårt och inget jag vill utnyttja i onödan.

  ...och oavsett vilket, att vara trevlig är inte så dyrt.

  SvaraRadera