söndag, juli 10, 2011

Dag 14 - Den här veckan

söndagen satt jag på balkongen och stickade, medan jag lyssnade på UnderbaraClaras sommarprogram - det kändes rätt.
A week in life,Week In The Life

Jag funderade på konsumtion och (mitt eget) konsumtionsmönster och konstaterade att jag sannolikt kan konsumera mindre. Jag delar inte alltid Claras uppfattning, men gillar hennes förmåga att sätta fingret på nutiden. Efter detta lyssnade (och stickade) jag vidare på byggnadsvårdsmannen Göran Gudmundssons sommarprogram. Tyvärr har jag hört en del mindre positiva saker om honom och det han står för, men det var ett trevligt program (och uppmuntrade åtminstone mig i min tro att det mesta allt faktiskt går att ordna (*peppar, peppar...*)). Kvällen avslutades med lite dataspel - World of Warcraft förstås.

Måndagen (och för all del resten av veckan) var det jobb på schemat. Jag tolkade arbetsprov på förmiddagen och (myrornas krig del femhundrafyrtioelva i form av) hjärteko på eftermiddagen.
A week in life,Week In The Life
Efter jobbet cyklade jag förbi (eh, okej, gick in på) Posten på vägen hem och hämtade ut en second hand-fyndad Odd Molly-klänning. Den satt som ett smäck, men behövde vädras så den fick bo på balkongen under kvällen.
A week in life,Week In The Life

Tisdagen vill jag helst glömma. Det var en riktigt dålig dag där inget gick min väg på jobbet - var det inte långa QTc-tider så var det något annat... Kahls nya sommaröppettider gjorde inte dagen bättre.
A week in life,Week In The Life
En glass med kollegan K och det faktum att M lagade middag muntrade dock upp.
 A week in life,Week In The Life
Tog en kopp ett glas kaffe på kvällskvisten innan det var dags för Allsång på Skansen.
 A week in life,Week In The Life

onsdagen hade vi två husvisningar samma dag - vi hann så pass hem och äta (korv och makaroner) emellan. Det ena huset var fantastiskt och det andra förfärligt. Det roligare med det förfärliga huset var att den stackars mäklaren var såååå uppgiven. Det förfärliga huset hade dock en fantastisk, stor och delvis insynsskyddad trädgård.
A week in life,Week In The Life
Promenaden genom Ålidhems centrum kändes som att promenera utomlands; varmt, luktade blommor och vi tog en annan väg så det kändes som en upptäcktsfärd :)
A week in life,Week In The Life

Sedan var jag så trött och matt att jag somnade vid åtta i soffan och gick och lade mig 20.30....

Torsdagen innebar jobb, jobb och jobb. Jag var medicinjour (ni vet, på akutmottagningen) fast jag fick till min egen (och sannolikt alla andras) överraskning ägna mig åt chirurgia minor... Jag slutade klockan 22 och cyklade hemåt i ljuvligt sommarväder, och behövde inte ens ta på en jacka utanpå t-shirten.
 A week in life,Week In The Life
Fantastiskt! Solen hade förstås inte gått ned heller.
A week in life,Week In The Life


fredagen bestämde vi oss för att cykla ned på stan och äta efter jobbet, vi gick till Sjöbris (som alla andra Ume-bor...) och fick ett bord under tak - där var det så varmt att vi slängde i oss maten och gick därifrån.
A week in life,Week In The Life
Rosévinet var toppengott och jag är säker på att de har de godaste räkmackorna i stan! Vi tänkte ta något mer att dricka på Rex uteservering men efter att ha sett många tomma bord och flertalet servitriser ignorera oss medan vi väntade så bestämde vi oss för att cykla hem. Vi tog vägen via systembolaget i stället ;) Väl hemma satt vi en dryg timme på balkongen innan vi gick in och somnade i soffan sov. 

Lördagen var inte lika solig som vi hoppats, men vi bestämde oss för att det var en perfekt utflytksdag i stället - varmt men, som sagt, inte soligt. Sagt och gjort - vi hoppade in i bilen och åkte till Olofsfors bruk - där det regnade, men bara lite (och vi är välförsedda och tog fram paraplyet ur bagaget i bilen ;). Vi strosade runt där ett par timmar, åt på Café Anno 1762 (först satt vi utomhus men sedan kom en till regnskur) och hade det trevligt.

Inspiration till den här noggrant dokumenterade veckan fick jag från Ali Edwars "Week in the Life"-projekt. Jag valde dock en annan vecka, eftersom jag inte kände för att dokumentera en semestervecka så till den milda grad noggrant. Dessutom gjorde jag det oerhört enkelt för mig och valde att dokumentera allt med iPhonen - smidigt!  

1 kommentar:

  1. Karolina13:25

    Ålidhems centrum på sommaren ligger egentligen i något annat land...

    SvaraRadera