onsdag, september 16, 2009

Så frustrerad

Om man inte har förmågan att ens leda en hund i koppel, varför söker man då en tjänst som innebär en tydlig ledarroll/-position? Gah! (däremot förstår jag varför man får den, det blir inte mycket diskussioner då...)

(Det är klart att man måste få testa, och att man kan utvecklas, men är man 50+ bör man väl ha haft en ledande ställning i något sammanhang någon gång tidigare - har man inte det kanske man ska fundera på varför... innan man söker ett jobb som innebär att leda).

1 kommentar:

  1. På en punkt måste jag få protestera: Nej, jag tycker inte att man ska avstå från att söka en ledarroll för att man inte haft en ledarroll före 50 års ålder. Det spelar mindre roll - man kan ju ha haft andra slags utvecklande roller, eller fokuserat på andra aspekter av yrkesrollen eller livet eller vad som helst.

    Men - det här pratade jag och en väninna om tidigare i kväll - folk som söker en ledarroll måste ha klart för sig att ledarskap inte är något man kan lära sig. Inte fullt ut, åtminstone. Vissa delar handlar om egenskaper, förmågor man bär med sig. Tekniker och metoder kan man lära och utveckla, men egenskaperna måste man bära med sig från början - och DEN självinsikten borde man ha innan man söker en chefstjänst.

    Men det är ovanligt...

    SvaraRadera