Karin önskade receptet på fetaostgratinerad pasta med färsk rostbiff. Egentligen ser det receptet snarare ut så här:
Chevregratinerad färsk pasta med lammkotlett
(fetaostvarianten är den billigare versionen). Det baserar sig på en middag jag åt i Jyväskyllä där jag var på en forskningskongress för några år sedan. Här kommer receptet i vart fall:
Lammkotlett (eller annat lammkött)
Färsk ravioli eller tortelini (jag gillar dem med spenat och ricotta-fyllning)
Chevreost
1. Stek köttet (kan marineras om det är något annat än lamm, förslagsvis marinad med rödvin och rosmarin).
2. Koka pastan. Låt osten smälta i stekpannan, blanda i pastan och stek tillsammans tills pastan blir lite lätt gyllenbrun (all pasta behöver inte ha fått färg). Om man använder fetaost i stället för chevre så bör den vara av god kvalitet (de billigare sorterna smälter inte alls bra). Vill man kan man också låta lite grönsaker, t.ex. paprika och rödlök, steka med och få lite ost på sig.
3. Servera med sallad.
Edit: och chevre är ett svårstavat ord, men enligt word2007 så stavas det helt utan krusiduller.
Himmel så gott det låter! Tack för receptet!
SvaraRadera