måndag, september 29, 2008

Det slog mig plötsligt

... när jag läste DrNinas inlägg om framtidsplaner att det är väldigt få som ger ett intryck av att deras stad är trevlig eller att de trivs där de bor och lever (?). Många berättar aldrig om sin stad, andra bara när de gjort något speciellt - eller åkt därifrån på semester.

Jag erkänner, jag säger sällan trevliga saker om Umeå heller, men det är för att jag faktiskt inte trivs så bra. Sjukhuset, jobbet och mina/våra vänner är toppen, men resten kan jag gärna byta ut mot nästan vilken annan plats som helst. Däremot tycker jag Umeå är en fantastisk studentstad, och jag är oerhört nöjd över att ha läst här. Som ni kanske förstår är planen att flytta från Umeå när M har pluggat klart (vilket ju förvisso är ett tag bort ännu), däremot har vi inte bestämt vart vi ska skicka flyttkartongerna ännu, men vi har några alternativ (och några alternativ dit vi inte vill flytta också ;). Trivs du i din hemstad och vad är fördelarna med att bo där? Kommentera gärna!

3 kommentarer:

 1. Jag älskar stockholm! (Fast nu bor jag ju i en förortskommun, men det är en annan sak - det är Stockholm som räknas!) Just för att man kan välja. Vill jag vara en city-brud idag, eller vill jag hålla mig i småstadslunken - eller vill jag rent av åka till skogs?

  SvaraRadera
 2. Anonym16:41

  Vi flyttade från Malmö till Eksjö när jag skulle börja AT, och jag tänker ofta hur mycket jag älskar att bo här! Som du säger tycker jag om sjukhuset, jobbet, kollegorna och vännerna, men jag fullkomligt älskar staden, och blir lycklig varje gång jag cyklar hem efter jobb. I helgen var vi på bokmässan i Göteborg, och både jag och maken längtade hem innan vi ens hade kommit fram. :)
  Jag har flyttat runt i Sverige och utomlands i hela mitt liv,men det här är första stället jag vill bo kvar på, hela livet. Det är ett rätt bra betyg, tycker jag. :)

  SvaraRadera
 3. Jag är uppväxt precis utanför Malmö men bor numera mitt i city. Jag trivs inte med att bo i city utan längtar ut till gräsmattorna igen. Men däremot så trivs jag väldigt bra i Malmö och vill inte flytta här ifrån. Att bo i någon av "förorterna" är drömmen. Här finns allt och det är lagom pendlingsavstånd till det mesta. Närheten till Köpenhamn är också trevligt.

  SvaraRadera