lördag, juli 26, 2008

Lite nya (semester)böcker

Visserligen har jag inte semester förrän om två veckor till *suck* - men det är ju bra att ha lite böcker på lager. (Av de fyra jag köpte igår är redan drygt en och en halv utläst... Trots att jag jobbat hela natten). Jag läser gärna, mycket, snabbt och allt, jag tror inköpslistan visar det ganska tydligt:

Hamberg, Emma: brunstkalendern (mossvikenfruar var ju rolig, lagom ansträngande sommarläsning)

Hayden, Torey: Rävungen (en gammal favorit, av en favoritförfattarinna).

Ragde, Anne, B.: Eremitkräftorna (vi läste Berlinerpopplarna ifjol, och det här är ju "uppföljaren" (d.v.s. den fristående fortsättningen) trots att jag egentligen inte tyckte den var så bra så har den stannat kvar i mitt minne. Dessutom innehöll den det vackra landskapsskildringar som jag uppskattade).

King, Stephen: Dimman (jag har ju läst alla andra på svenska utgivna Stephen King-böcker... och är omåttligt fötjust)
Ajvide Lindqvist, John: Låt den rätte komma in (svensk skräck, har läst de andra och var hyfsat imponerad...)

Johansson, Iris: En annorlunda barndom (okej, jag är en sucker för tragiska barndomsskildringar)
Wahl, Hillevi: Kärleksbarnet
Lindeborg, Åsa: Mig äger ingen

Orwell, George: Nitton åttiofyra(varken jag eller sambon har läst den, och ibland, fast sällan, läser jag även så kallade klassiker)

Perumov, Nick: Diamantsvärdet och träsvärdet, del 1 (dessa två är skrivna av en rysk fantasyförfattare, det kunde jag inte motstå :D).
Perumov, Nick: Diamantsvärdet och träsvärdet, del 2

1 kommentar:

  1. Anonym09:35

    Tips inför läsning av Brunstkalendern: leta fel i boken, de är inte svåra att hitta. Alltså sådana fel som innebär att författarinnan inte har koll på vad hon själv har skrivit några sidor/kapitel tidigare. Men det är en rätt kul bok, strandläsning typ.

    SvaraRadera