fredag, oktober 05, 2007

Att skapa fritt?

En sak har slagit mig på sistone, det är ganska vanligt med "det här ska/måste jag skapa den här veckan/månaden/året" i bloggar och på olika forum. Jag kan förstå vissa "måsten" t.ex. om man är med i ett designteam - men på det hela taget så är jag för det fria skapandet. Fritt inte bara i betydelsen att skapa vad man vill, utan också att skapa hur man vill, när man vill, om man vill - utan gränser, tvång eller måsten. Jag ser inget självändamål i att skapa visst mycket/många alster. För mig är skapandet (oavsett om jag scrappar, smyckespysslar, stickar eller något helt annat)något jag gärna gör utanför alla de "måsten" som faktiskt finns (jodå, äta bör man - åtminstone). Finns det inte tillräckligt mycket krav/saker som kräver engagemang utan att man ska känna att man måste skapaett visst antal sidor till sin BOM, barnens album, familjealbumet eller vad det nu kan vara?

Att sätta upp mål för att utmana sig själv, det är däremot en annan sak - det kan ju vara utvecklande på många sätt. Nåja, vad vet jag, jag är ju bara en myra med löjligt låg ambitionsnivå.

4 kommentarer:

 1. Precis!

  Kram :-) Och Morots LOn var hur ljuvlig som helst!!!

  SvaraRadera
 2. Halloj!
  Kul att du tittade in på min blogg! Jag håller med dig helt i det du skriver - varför självmant göra sig mer stressad?

  SvaraRadera
 3. Marie/alexmamma20:22

  Jag håller med dig! Men samtidigt har jag lätt för att fastna i andra saker som äter upp tid...som att sitta vid datorn, eller glo på TV. Jag har satt upp mål för mig själv för att jag ska ta mig i kragen och GÖRA något, för jag vet att jag mår ju så bra när jag får pyssla. Men sen blir jag inte stressad om jag inte når de målen, det är ju bara mig själv jag står till svars för, liksom ;)

  SvaraRadera
 4. Jag håller med DU! *på grovt inlandsmål*

  SvaraRadera