tisdag, september 11, 2007

Lek med dockor

och latenta felkällor hos SimNorr har jag ägnat mig åt idag (eller snarare, i sällskap med SimNorr, två andra AT-läkare samt två sjuksköterskor, och de latenta felkällorna fanns heller inte hos SimNorr förstårs ;)). Förutom att reda ut detta begrepp (latenta felkällor är felkällor som är "inbyggda" i ett större system, till exempel sjukvårdsorganisationen - lokalt eller med större perspektiv - och som personalen oftast kan buffra för, men ibland, när flera andra saker går fel/görs i annan ordning/etc, etc, etc kan leda till en Händelse - ungefär så i alla fall), så har vi också övat akuta patientenfall enligt ABCDE-principen (observera att denna princip inte har något med programmet "Fem myror är fler än fyra elefanter" att göra =) på i simulator- (simulerad?) miljö, på docka. Det låter ju varken givande eller roligt, men det var det faktiskt. Vi lärde oss också vikten av rak och tydlig kommunikation (det kan jag verkligen behöva öva på, jag är ju alltid lite vag i konturerna - och om min arbetskompis H skulle läsa detta, efter dagens fika-diskussion så testade jag inte detta på sambon när jag kom hem - han gick ut med soporna ändå *förvirrad*) .

Annars har Yngve lyckats hitta en betygsnämnd till min disputation, däremot har han inte hittat igen Ingvar Karlsson (mannen med det ovanliga namnet... välj aldrig en opponent med ett vanligt namn) - jag har bokat festlokal, ringt mannen jag hade hoppats skulle catera åt mig (men så bidde det inte, han hade slutat med sånt) och mailat ett par andra cateringföretag (som, enligt min världsbild, bör ha svarat när jag är tillbaka från institutionsdagarna-mitt-i-obygden på torsdag kväll!).

3 kommentarer:

 1. Hur är läget inför disputationen då? Har du tokmycket jobb kvar, eller är det lugnt? Lycka till med allt, oavsett! :)

  SvaraRadera
 2. Chokladmonstret05:28

  Hej! Sag att du undrade var jag haller hus, jag ar ute pa shoppingturne... :-D Kram H

  SvaraRadera
 3. Lek med dockor är inte alls dumt. Här hittade jag supersöta bebisdockor

  SvaraRadera