onsdag, september 19, 2007

Jag längtar så...

...tills dess att vi flyttar! Jag är så ebarmligt trött på att bo så trångt, utan förvaringsmöjligheter - och ja, allt som inte används på regelbunden basis är undanstuvat - bortsett från alla mina böcker då förstås *rodnar*, så det är inte så att vi har alla saker i lägenheten utan att använda dem. Mest ser jag framemot arbetsrummet/pysselrummet, där allt sånt där som verkligen skapar oreda kommer att kunna placeras bakom en stängd dörr (och ja, min mamma har säkert rätt "jamen, kommer ni verkligen sitta i soffan när ni har datorn i ett annat rum?" ;). Hur som helst, allt är planerat, pengar till nyinköp sparas det för fullt till, mina föräldrar är inbokade som flytt- och städhjälp (även ett par kompisar är inbokade, stora, starka flickor bägge två! =) - släp är förvisso inte bokat, men det är knappast ett problem. Ikea är besökt och nyinköpen granskade, godkända och planerade. En hel del småsaker är också köpta (vi fick t.ex. tag i de snygga ljuslyktorna vi sprungit på Village en gång i veckan för (i orange, grönt, svart och aubergine, 69 kr/styck, matchar vårt framtida 70-taslkök perfekt!) i Sundsvall), tvål- och tandbortsmugg från Cult design har också införskaffats, tyg till köksgardiner i gult retromönster har köpts på Åhléns - det ska bli så skoj att börja fixa med allt! Förutom det jag redan visat, är detta saker som också ska köpas (mest troligt i alla fall). Två "lagerhyllor", en till köket att förvara mikro, brödrost, kokböcker och annat stort på för att få ut lite mer arbetsyta, och en till arbetsrummet för mitt pyssel *ler brett*:


En expedit rumsvadelare till vardagrummet, som annars blir _väldigt_ avlångt, i det lilla "extra-rummet" som blir mot hall- och toalettväggen har vi då tänkt ha "alla" våra instrument - så blir det en liten musikhörna. Eventuellt får också min fotölj bo där.


En ny soffa är nästan ett måste, min gamla är liten, blå och enormt nedsutten (alla som sitter i den lutar sig ofrivilligt åt mitten =). Vi tänker dock satsa på en brun soffa, en vit känns något osmidig (läs: jag spiller ofta =).


Så småningom blir det nog en ny säng också - 1.05 är lite smalt... Nu måste vi bara lista ut när man ska beställa för att inte få sakerna innan vi flyttar in och hu frakten blir lägst =)

Ja och så var det ju den där disputationen då... (15 dagar efter flytten *gulp*). Nej men, nu börjar jag känna mig något mindre stressad, allt praktiskt utanför avhandlingsarbetet är avklarat, lokaler bokade, tryckeri valt och kontaktat, catering anlitad, pris satt, saker och ting genomtänkta - inbjudningar skickas ut å det snaraste (läs: i helgen). För ärligt talat - att ägna sig åt sin forskning, det är mycket enklare än allt annat man ska göra (eh, begära offerter från tryckerier - är det verkligen relevant för min forskarutbildning?). Nåja - nu gäller det bara att få allt klart till den 8/10, då avhandlingen går i tryck *peppar, peppar, ta i trä*.

3 kommentarer:

 1. Härligt med allt planerande! Är nästan själv i samma fas fast flyttat i o håller på o renoverar :-)

  SvaraRadera
 2. Va, ska ni flytta? Vart då? Hur stort? Vad skönt!

  SvaraRadera
 3. Nja, jag är inte heller så värst förtjust i företaget M, men... ja, jag har frångått mina principer helt enkelt! *lol*

  Alla beställningar görs mot postförskott, dock. Lite trist...

  SvaraRadera