onsdag, mars 28, 2007

Jag har fått AT!

AT=AllmänTjänstgöring (förkortas ofta AT-tjänst, vilket ju alltså blir AllmänTjänstgörings-tjänst). Efter avklarad läkarexamen ska man alltså (förr eller senare) göra sin AT, för att i slutet av denna göra ett AT-prov, och, om man klarar det, få sin läkarlegitimation.

Hur som helst, jag har fått en forskar-AT-tjänst (jag skrev väl aldrig att jag inte använde det uttrycket) här i Umeå. I höst börjar jag med fyra månaders forskning (eh, så skillnaden mot nu blir ju oerhörd) för att sedan i januari börja på kirurgblocket (AT:n indelas alltså i block, bl.a. kirurgi, medicin, distrikt...). Det blir ju lite spännande med kirurgi ("magen sa du" *kliar mig i huvudet*), det var ju ett tag sedan jag ägnade mig åt den delen av kroppen (låt se, kan det ha varit höstterminen 2003?). Nåja, jag minns det som ett roligt område (ja, kirurgin alltså, inte magen nödvändigtvis), så det går nog bra. På måndag ska jag till personalansvariga (det är en kvinna, men jag håller med, det ser lite märkligt ut) och skriva på kontraktet - eller som hon uttryckte det "bestämma hur ditt liv ska se ut de närmaste åren". Vem som helst kan ju bli lite nervös av sådana uttalanden!

Lite bitterljuvt är det dock, för min arbetskompis H sökte också, och fick inte någon tjänst (han sökte även i höstas utan att få någon). Jag som till och med sökte och tackade nej i fjol! Dessutom hade det varit väldigt roligt att ha någon på arbetsplatsen att dela AT-tillvaron med. Nåja, han tog ju examen ett år senare än mig, så jag "ska" ju vara först ;)

Jag såg ju mitt inlägg om drömmen längre ned - avsaknaden av sniglar hade ju tydligen ingen betydelse och tack alla som höll tummarna för mig!

3 kommentarer:

  1. Åh, grattis, vad kul!!

    SvaraRadera
  2. GRATTIS!!! Åh vad roligt! Jag vill också forska jöh!

    SvaraRadera